2022.01.20. 17:20:00 9042 299

Fordított hagymatorta, hogy visszahozzuk a sós-édes egyensúlyt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hagyma a legtöbb receptben háttérbe szoruló alapanyag, de ha reflektorfénybe kerül, valami egészen különös és finom sül ki belőle. Egy fordított hagymatorta lenyűgöző látvány, és megtévesztően egyszerű elkészíteni.

Hagymatorta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hagymatorta

A következő recept főszereplői a sherry és a karamellizált hagyma. Az elkészült ételt a javaslatok szerint a vasárnapi sült mellé is tálalhatjuk. A hagyma gazdag íze természetes módon illik a húshoz, de ha valami könnyedebbre vágyunk, tálalhatjuk zöldsalátával főételként is.

Fordított hagymatorta

Hozzávalók:

  • 4 közepes fej vöröshagyma

  • 4 ek. sótlan vaj

  • (6 szál friss) kakukkfű

  • 3 babérlevél

  • 2 és fél ek. barna cukor

  • negyed csésze sherry

  • kétharmad csésze csirkehúsleves

  • háromnegyed tk. só

  • negyed tk. frissen őrölt fekete bors

    • 250 g leveles tészta

Elkészítés:

  1. Hámozzuk meg a hagymákat, és vágjuk keresztben félbe mindegyiket.

  2. Egy tapadásmentes, sütőben is használható serpenyőben olvasszuk fel a vajat közepes lángon, majd adjuk hozzá a kakukkfüvet és a babérleveleket. Pirítsuk ezeket körülbelül 1 percig. Ezután keverjük hozzá a cukrot, a sherryt és a húslevest. Tegyük bele a hagymát is a serpenyőbe, vágott oldalukkal lefelé - jó szorosan egymás mellé. Sózzuk és borsozzuk meg az ételt. Fedjük le alufóliával, majd mérsékelt lángon pároljuk 8-10 percig.

  3. Melegítsük elő a sütőt C°-ra. Távolítsuk el a fóliát a serpenyőről, és óvatosan fordítsuk meg a hagymát, közben törekedjünk arra, hogy a félbe vágott hagymák ne essenek szét. Ezután pároljuk a hagymát fedő nélkül úgy 15 percig, amíg a folyadék nagy része el nem párolog, és a serpenyőben lévő folyadék vékony karamellszerű állagú nem lesz.

  4. Nyújtsuk ki a leveles tésztát, de ne túl vékonyra, és vágjuk körökre. Helyezzük rá a tésztát a hagymák tetejére, szorosan rájuk hajtva úgy, hogy a tészta széle kissé a hagyma alá illeszkedjen. Majd illesszük egymás mellé az elkészült darabokat.

  5. Tegyük be a beburkolt hagymákat a sepenyőben a sütőbe, és süssük 22-28 percig, amíg a tészta aranybarnára nem sül. A sütőből kivéve néhány percig hűtsük a tortát a serpenyőben, majd fedjük le egy nagyobb tányérral vagy fa deszkával, és óvatosan fordítsuk meg. Egy spatulával kaparjuk rá a visszamaradt karamellizált finomságot a hagymatortára.

Forrás: www.purewow.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...