2019.04.18. 17:31:22 10443 306

Foszlós kalács recept az ünnepi asztalra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Úgy látszik, receptversenyünk főként az édességek kedvelőinek kedvez, de szívesen veszünk sonka és akár főétel vagy leves recepteket is. Küldd be Te is kedvenc ünnepi recepted a recept@proaktivdirekt.com e-mail címre, és részt vehetsz az 1.000.000 Ft nyereménynövelés sorsolásán!

Húsvéti fonott kalács - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Húsvéti fonott kalács

Foszlós kalács

Hozzávalók, 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, langyos tej, 8 dkg cukor, 2 tojássárgája, 3 dkg zsír, 1 tojás a kenéshez, a töltelékhez,16 dkg darált mák, 8 dkg cukor, 0,5 dl rum, 2 evőkanál mazsola, 1 kiskanál őrölt fahéj, 0,5 dl forró tej

A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tojássárgákat, és annyi langyos tejet,hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.Meglocsoljuk az olvasztott zsírral, dagasztjuk, duplájára kelesztjük. A mákot cukorral rumba áztatott mazsolával, a fahéjjal, forró tejjel összekeverjük. Lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk, rárakjuk a máktölteléket, és nem túl szorosan felcsavarjuk. Felvert tojással megkenjük, és 180 fokon sütjük.

Beküldte: Kosztelnik Lászlóné Nagykanizsa

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...