2017.07.22. 11:47:55 9749 249

Főzzünk-főzzünk valamit ...: vacsit a babának!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Odafigyelsz arra, hogy a kisbabádnak adott bébiételek milyen összetevőket tartalmaznak? Gondolkodtál már azon, milyen laktató finomságokat készíthetnél neki otthon, de túl macerásnak tűnik, és inkább neki sem álltál? Pedig a babádnak főzni a legegyszerűbb dolog a világon!

Bébiétel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bébiétel

Néhány, kevés előkészítést igénylő alapanyag és egy megbízható turmixgép segítségével egészséges, „mindentől” mentes és csodásan élénk színű ételeket készíthetsz szemed fényének!

7 hónapos kortól

Borsós-cukkinis: Néhány deka borsót párolj meg, míg a hámozott, kockára vágott krumpli megfő. Egy kis zsenge cukkinit szintén kockázz fel, és minden hozzávalót jól pépesíts össze.

Csirkés-zöldséges:

Szintén a hámozott, főtt burgonya az alapja ennek a bébiételnek is. Ehhez kell majd hozzáadnod és összeturmixolnod az előpárolt vágott borsót, és az előfőzött (csíkokra vágott) csirkehúst. A pépet kevés vízzel lágyítani kell majd!

9 hónapos kortól

Gyümölcsös mix:

Hámozz meg és vágj kis kockákra egy almát, meghámozott, karikára vágott sárgarépát főzz meg. Ezeket dobd be a turmixba a darabolt mangó és kevés víz mellé. Készen is van a püré egy kis pépesítés után.

11 hónapos kortól

Zöldike:

Párolt spenótlevél és zöldborsó; hámozott, párolt körte és kiwi - kevés vízzel lazítva. Ilyen egyszerű a recept, amit az előzőekben megszokott konyhai gép segédletével készíts.

Zöldséges mix:

Párolj meg vágott borsót és kelkáposzta leveleket, amiket a már jól ismert hámozott, főtt krumplival együtt pürésíts össze. Itt is szükséges kis mennyiségű vízzel hígítani az ételt.

Arányokat és pontos mennyiségeket direkt nem írtunk; elsőre biztosan kis mennyiséggel fogsz kísérletezni, és gyermeked ízlését figyelembe véve el tudod majd dönteni, hogy melyik összetevő domináljon jobban az ételekben. A burgonya mindig körülbelül az 1/3-a legyen a többi hozzávalónak, a hús pedig max 10%. Amelyik variáció elnyeri kisbabád tetszését, abból a következő alkalommal nagyobb adagot is készíthetsz! Ha úgy döntesz, hogy le is fagyasztanád őket, akkor csak burgonya nélkül! A hűtőben a biztonság kedvéért 1 napig, a fagyasztóban 1 hónapig tárolhatod őket.

Forrás: buzzfeed.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Így párosítsd a magyar borokat az ételekhez – szőlőtől a pohárig

Ma már beszéltünk a szőlőről, most pedig nézzük, mi lesz belőle, ha hagyjuk, hogy a borászok elvégezzék a maguk varázslatát. A magyar borvilág rendkívül gazdag és sokszínű: vulkanikus dűlők, napsütötte lankák és a Kárpát-medence különleges mikroklímája adja a boraink karakterét. De talán az egyik legizgalmasabb kérdés mindig az: melyik borhoz mi illik a tányéron?

A nyár végének egyik legédesebb, fürtös ajándéka

Augusztus végén, szeptember elején a piacokon és a szőlőhegyeken egyaránt megjelenik a nyár egyik legszebb ajándéka: a szőlő. Amikor a forró napok lassan átadják helyüket a hűvösebb reggeleknek, és a levegőben megjelenik az ősz ígérete, a szőlő édes, zamatos íze minden falatban magával hozza a nyár esszenciáját. Most van az az időszak, amikor nemcsak frissen, hanem borok, mustok és különféle ételek alapanyagaként is ünnepelhetjük ezt a gyümölcsöt.

Búcsú egy újabb nyártól! – 4+1 inspiráló és vigasztaló gondolat a nyár utolsó napjaira

Van valami egészen különleges a nyár végében. Ahogy rövidülnek a nappalok, és a napfény már nem perzsel, csak simogat, úgy lopódzik be lassan a levegőbe egy kis nosztalgia. Még őrizzük a strandolások emlékét, a késő esti beszélgetéseket, a napbarnított bőr érzését… és közben már érezzük, hogy valami új van a küszöbön. Búcsút intünk a nyárnak, de nem szomorúan – inkább hálával a megélt pillanatokért.