2018.02.02. 10:25:59 13956 416

Friss illatot a lakásba! - Házi tisztítószer rozmaringgal
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hiperszuper, igazi home made tisztítószert hoztunk ma nektek, amellyel végre felfrissíthetitek a lakás állott levegőjét. Még a tavaszi nagytakarítás előtt érdemes bevetni, hogy addig is kellemes legyen a közérzetetek a lakásban, hiszen most még többet tartózkodunk bent, mint kint.

Rozmaring - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rozmaring

Rozmaringos általános tisztítószer

Igen-igen, jól olvastad: rozmaringos! Remélem, már mindenkinek eszébe jutott a nyár, amikor a kezei között dörzsölgette a friss rozmaring leveleket a kertben, majd mélyen beszippantotta az illatát, és utána már indult is a strandra. :) (Nekem legalábbis ez a konkrét nyári élmény jutott az eszembe a rozmaring szó hallatán.)

Általános - tehát minden felületen használhatod, portalanításhoz, felmosáshoz, csempe, szekrényajtók, ajtók, ablakkeretek, munkapult, asztalok stb. lemosásához, sőt, még szőnyeg tisztításához és mosáshoz is ajánljuk, mivel rendkivül jó folttisztító hatással is bír a szer a gyümölcssavnak köszönhetően.

Lássuk a házi praktika receptjét, amit a goodhouskeeping.com oldalon találtunk:

  • 1 rész ecet
  • 1 rész víz
  • Citromhéj minden mennyiségben
  • Friss rozmaring gallyak (jelenleg nagyobb ábécékben tudsz friss rozmaringot beszerezni cserépben, az szuper lesz!)

A hozzávalókat rázd össze egy palackban, majd hagyd állni kb. egy hétig, hogy jól átjárja a rozmaringot is a szer. Amikor kész, egyszerűen fújjuk a kezelendő felületre - ehhez jól jön egy szórófej -, majd töröljük át tiszta, száraz ruhával.

A szellőztetésről se feledkezzünk meg takarítás közben, hogy tényleg oxigén dús és friss levegő jusson a lakásba!

Ezt a cikket ajánljuk még Neked: Fertőtlenítő illóolajok - az otthon levegőjének egészségéért!

Forrás: goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Nekik elnézzük a „szúrós” kedvet – Ezért szeretjük a kaktuszokat

Ezek az egzotikus, alakgazdag és virágokkal is ékeskedő, szívós és könnyen alkalmazkodó növények nem csak a szenvedélyes virággyűjtők kedvenceiként tarthatók számon. A száraz levegőjű szobákba ugyancsak javasolt elhelyezni ezeket a hálás növényeket, melyek aztán élő díszekként is esztétikus látványt nyújtanak. Ismerkedjünk kicsit a kaktuszfélék különleges családjával.

Régi háztartási praktikák, melyek most is működnek

A gyakorlatias, tapasztalatra és bölcs meglátásokra alapozott, leleményes háztartási praktikáknak köszönhetően fejfájások egész sorozatától kímélhetjük meg magunkat. Ezekre mindannyiunknak szükségünk van, hiszen csak két kézzel felvértezett emberi lényekként létezünk e teendőkkel telezsúfolt világban. Jól jön néha nagyanyáink ötlettára ahhoz, hogy gördülékenyebbé, hatékonyabbá és termelékenyebbé formálhassuk a mindennapjainkat. Ezekből hoztunk most egy csokorra valót.

Mini édenkert? Varázsolj magadnak!

A kertek ősi hazájában, Japánban azt tartják, hogy rendkívül boldognak nevezheti magát az az ember, akinek a keze, öle tele van virágokkal. Nálunk pedig az a hír járja, hogy mindazok, akik a virágot szeretik, csakis jó ember hírét kelthetik. Az alábbiakban megnézzük, hogy milyen virágokkal, díszfákkal, valamint cserjékkel formálhatunk magunk köré olyan mini édenkertet, melynek látványa és gondozása egyaránt üdítő hatással van testre és lélekre egyaránt.