2022.07.27. 12:10:00 6896 201

Ghosting, avagy miért tűnnek el emberek nyom nélkül az életünkből?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bár nem jó érzés, amikor az ismerkedés folyamán a másik fél hirtelen és magyarázat nélkül felszívódik. Miért folyamodnak az emberek ilyenfajta megoldáshoz, ha a dolgok nem mennek jól? Hogyan lehet megbirkózni azzal, ha valaki a környezetünkben „szellemmé” válik? Előjáróban jó, ha tudod, hogy ennek valójában csak a legritkább esetben vagy te az oka!

Eltűnőfélben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Eltűnőfélben

A ghosting, azaz az úgynevezett szellemkép azt a jelenséget takarja, amikor egy személy előjel nélkül megszakítja a kapcsolatot a partnerével, és csakugyan figyelmen kívül hagyja a kapcsolatfelvételi kísérleteket. Ez jellemzően a közösségi médián keresztül vagy online társkereső oldalakon fordul elő. A megkérdezett emberek 80 %-a arról számolt be , hogy történt velük már hasonló, ami után szomorúnak vagy dühösnek érzik magukat, de gyakran társul az élmény az önbecsülés csökkenésével is.

Miért ghostingolnak az emberek?

Tény, hogy valakivel szakítani nem a világ legvidámabb programja, és sokszor szül kellemetlen beszélgetéseket vagy helyzeteket. A társkeresők döntő többsége természetesen egyetért azzal, hogy a szó nélküli eltűnés nem megfelelő módja a szakításnak, mert ezzel rossz közérzetet okoznak másoknak, mégis sokan megteszik:

Vannak, akik…

…nem mernek elutasítani senkit sem, nehogy így bántsák meg a másikat. Ők azok, akik nem tudnak megbirkózni a másoknak okozott bánat felelősségével.
…úgy érzik, meg kell védeniük magukat a hoppon maradt fél akár fizikai, akár érzelmi reakciójától.
…menet közben jönnek rá arra, hogy még nem állnak készen egy kapcsolatra, így a mélyebb érzelmek kialakulása előtt hirtelen távoztak a partner életéből.
… egyszerűen úgy érzik, hogy nem tartoznak magyarázattal partnerüknek néhány randevú után.
…párhuzamosan túl sok beszélgetést folytatnak egy időben, és egyszerűen nem tudják (vagy nem is akarják) nyomon követni a szálakat.

Miként kezeld, ha valaki számodra fontos ghostingol?

A szakítások túlélésére kétféle megküzdési technikát alkalmaznak tudat alatt az érintettek: a célközpontú technikát vagy az érzelmekre összpontosító technikát.
Amennyiben megpróbáljuk felvenni a kapcsolatot azzal a személlyel, aki megsértett vagy felszívódott, hogy megértsd, miért döntött így, akkor célközpontú a feldolgozási módszerünk. Ha valaki azt a minimális tiszteletet sem adja meg, hogy „rendesen” szakítson velünk, valószínűleg utólag sem fog válaszolni a kérdéseinkre.

A töprengés helyett érdemesebb az érzelemközpontú megküzdési stratégiára szorítani magunkat, során megpróbáljuk kezelni azokat az érzéseinket, amelyek a „szellemmé válás” után ébredtek fel bennünk. A jogosan felmerülő, negatív érzelmek visszaszorításának (és a továbblépés) érdekében jobban tesszük, ha figyelemelterelő és szórakoztató programokat szervezünk.

Ha valamilyen tanulságot le szeretnénk vonni ebből a jelenségből, akkor az legyen az, hogy amikor valaki eltűnik az életünkből, akkor a ghosting oka ő maga és nem mi magunk vagyunk!

Forrás: www.quickanddirtytips.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...