2020.07.30. 07:53:26 11203 303

Gluténmentes álom: Diókrémes-meggyes lepény
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha nem vagy gluténérzékeny, akkor is érdemes kipróbálnod ezt a receptet! Ha pedig a családban van lisztérzékeny, akkor kötelező alapdessszertté válhat ez a szuper lepény. Liszt nélkül is süthetsz finom süteményt, próbáld ki bátran!

Diókrémes meggyes lepény | Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Diókrémes meggyes lepény | Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com

Diókrémes meggyes lepény

Tészta hozzávalói 22x32 cm-es tepsihez:

  • 6 dkg darált dió
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 4 db tojás (nagy)
  • 2 ek olvasztott vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek kristálycukor
  • csipet só

A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, és amikor már kezd kifehéredni, szórjuk hozzá a kristálycukrot, majd addig verjük, hogy kemény habot kapjunk.

A darált diót keverjük össze az kukoricakeményítővel.

A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, és egy csipet sóval, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá az olvasztott vajat.

Ezután egy keverőkanállal, váltakozva keverjük hozzá a diós keveréket, és a keményre felvert tojáshabot.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral (vagy zsírozzuk ki, és szórjuk meg kukoricaliszttel) majd egyenletesen kanalazzuk bele a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten süssük 10 percig, majd vegyük ki és kanalazzuk rá a diókrémet. (Én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem.)

Diókrém hozzávalói:

  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 cs vaníliás pudingpor (vagy 4 ek kukoricakeményítő)
  • 1/2 rumaroma
  • 4 db tojás (nagy)

Kell még hozzá 1 üveg magozott, lecsepegtetett meggybefőtt.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a rumaromát, és a puha vajat, majd keverjük habosra.

Ezután állandó keverés mellett, egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, és keverjük simára.

Végül kanalazzuk hozzá a darált diót, és a vaníliás pudingport (vagy kukoricakeményítőt) majd szintén keverjük simára.

Az elősütött tésztára ezután egyenletesen kanalazzuk rá a diókrémet, majd szórjuk meg ízlés szerint a magozott meggyel.

Helyezzük vissza a sütőbe, és közepes hőmérsékleten addig süssük, míg a diókrém megszilárdul, vagyis tűpróbáig. (Én légkeverésnél 170 fokon, 50 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt a lepényt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.