Granolás joghurt „parfé” sok gyümölccsel - (nemcsak) a Vízöntők reggelije!
Reggelizős sorozatunk folytatódik: másodikként a Vízöntők kistányérja kerül terítékre! Bevallom, a receptek összeválogatásánál nagy önuralomra lesz majd szükségem, mivel nagyon édesszájú vagyok, de – nem kivételesen- most engedtem a csábításnak és édes granola receptet hoztam nektek. Nem is tudom elképzelni, milyen lehet a granola sósan. :)
Vízöntők számára tökéletes fogás a rétegezett, krémes parfé jellegű étek. De mi többiek is elpártolhatunk a megszokott kis reggelinktől, hogy elkalandozhassunk az ízek birodalmának újabb (naná, hogy édes) szegleteibe. A legjobb, hogy csak egymásra kell rétegeznünk a hozzávalókat, még csak sütnünk sem kell!
Piros gyümölcsös joghurt parfé granolával
Hozzávalók 4 éhes személyre:
- 2 pohár joghurt
- 1 csésze granola (vaníliás, kókuszos stb. is lehet)
- 1 csésze friss áfonya
- 1 csésze friss málna
- Méz vagy juharszirup ízlés szerint
Végy négy helyes kis üvegcsét, amiből kanalazni lehet, és rétegezd egymásra a hozzávalókat: joghurt, granola, bogyósgyümölcs, majd ismételd meg ezt még egyszer.
A parfé tetejére vagy a rétegek közé is csorgathatsz egy kevés mézet vagy juharszirupot édesítőként.
Természetesen más (idény)gyümölcsöket is használhatsz a recepthez, de a fagyasztott variációkat jobb kerülni.
Abban az esetben, ha nagyon karakteres az újonnan választott gyümölcsöd íze, figyelj az ahhoz passzoló ízesítésű granola kiválasztására is.
Kanalazásra fel!