Gyümölcsös túrótorta – gyönyörűen kidekorálhatod!
Elképesztően mutatós lehet ez a túrótorta, ha sikerül szép gyümölcsöket beszerezni hozzá! A hab a tortán pedig az, hogy sütés nélkül készítheted el, szóval ideális nyári desszert, akár születésnapra is bevetheted!
Sütés nélküli gyümölcsös túrótorta vegyes gyümölccsel
Kekszes alap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:
- 1,5 csomag Győri Zabfalatok
- 15 dkg vaj
A kekszet morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a felolvasztott meleg vajat, és keverjük alaposan össze.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, és öntsük bele a vajas kekszmorzsát, majd egyenletesen lapogassuk bele a formába.
Ezután tegyük be legalább egy órára a hűtőbe, hogy megdermedjen.
*Túrós-gyümölcsös réteg hozzávalói:**
- 50 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 db citrom leve és reszelt héja
- 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
- 3 dl Hulala (v. habtejszín)
- sárgabarack, áfonya, málna...
A túrót villával alaposan törjük össze, majd adjuk hozzá a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, és robotgéppel keverjük simára. (Citromlevet ízlés szerint tehetünk kevesebbet, vagy éppen többet!)
A vizet melegítsük forráspontig, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, majd addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
Ezután öntsük a túrós keverékhez, és szintén robotgéppel keverjük alaposan össze.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, egy keverőkanállal keverjük hozzá a zselatinos-túrós keverékhez.
A tortaformát vegyük ki a hűtőből, majd egyenletesen kanalazzuk bele a túrós tölteléket.
Ezután tegyük be pár órára (vagy egész éjszakára) a hűtőbe, hogy a túrós töltelék teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, tegyük át egy tálcára, ízlés szerint pakoljuk rá a gyümölcsöket, majd felszeletelve kínáljuk.
Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu