2021.04.18. 08:36:22 7842 233

Ha esik, ha fúj... Játsszunk!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Úgy néz ki a jelenlegi tavaszi időjárásunk rettenetesen tréfás kedvű. Most már nemhogy hetente vagy naponta, de olykor egy napon belül szinte óránként vonul fel az összes évszak, minden jellemzőjével együtt.

Bújócska - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bújócska

Azon nevettünk a kislányommal, hogy amíg eljutottunk egyik épületből a másikba, és megkérdeztük valakitől kint milyen az időjárás, azt a választ kaptuk, hogy nem tudom, az előbb még esett a hó. Mire újra elindultunk már hétágra sütött a nap. Hát így nagyon nehéz bármit is előre megtervezni. A tavaszi kabáttól a téli csizmáig bármit fel lehet húzni egy rövid sétához, mert biztos, hogy nem fogsz nagyot tévedni, valamelyik megállja a helyét amíg kint tartózkodsz. Na de mit lehet ilyen időben a szabadban csinálni egy gyors sétán kívül? Nem sok mindent. Így mi, a tanuláson kívül igyekszünk hasznosan és vidáman tölteni az időnket a lakásban. Néhány ötletet megosztok itt is, mivel tudjuk feldobni az esős tavaszi napokat házon belül.

Izgalmas játékok esős napokra

Rajzos játékok: rajz-barkochba Az egyik játékos gondol valamire, a másiknak ki kell találnia, mire gondolt. De nem kérdeznie kell, hanem rajzolni. A rajzra születnek meg az igen-nem feleletek. Találd ki mit rajzoltam bekötött szemmel. Kis papírlapokra felírunk egyszerűen rajzolható tárgyakat. Ezeket a kis papírlapokat összehajtogatva belehelyezzük egy edénybe. Az egyik játékos innen húz. Elolvassa mit kell rajzolnia. Az előtte elhelyezett papírlapra bekötött szemmel igyekszik megrajzolni a papírra írt tárgyat. A másik játékosnak ki kell találnia mi van a papírlapra rajzolva.

Keresgélő játékok: hideg-meleg A játékvezető egy tárgyat elrejt a lakásban, amit a másik játékosnak meg kell találnia. A játékvezető csak a hideg-meleg utasításokkal irányíthatja a társát. Ahogy közeledik a játékos a tárgy helyéhez, úgy melegszik az utasítás szerint a hely a jéghidegtől a forróig. Ha már a közvetlen közelében van, akkor lesz forró, és a kereső megtalálja az elrejtett tárgyat.

Mi változott játékok Mi változott a szobában? A szoba egy adott területét kell megfigyelnie az egyik játékosnak. A megfigyelés után kimegy a helyiségből. A másik játékos valamit megváltoztat az adott területen. A beérkező játékosnak kell kitalálnia, hogy mi változott meg a szobában. Mi változott rajtam? Ez több játékossal is játszható: 2-3 személlyel, szülőkkel, testvérekkel. A játékosok réteges ruházatot vesznek magukra és frizurát is készíthetnek maguknak. Kiegészítőkkel és ékszerekkel is bonyolíthatják az öltözéküket. Az egyik játékos kimegy a szobából, miután jól megfigyelte a többi játékost. Amíg kint tartózkodik, a többiek egy dolgot megváltoztatnak az öltözékükön. A kint lévő játékosnak, miután visszaérkezett, ki kell találnia mi változott a többieken. Mi tűnt el az asztalról? Egy asztalra a lakásból különböző tárgyakat helyez a játékvezető. Életkor szerint változó mennyiségű tárgyat. A játékosoknak alaposan meg kell figyelniük a játékokat, majd elfordulnak. A játékvezető addig egy tárgyat elvesz és összekeveri az asztalon maradt tárgyakat. A többieknek ki kell találniuk melyik tárgy tűnt el az asztalról.

Divatbemutató Az egyik játékos készít magának egy teljes öltözéket. Különböző stílusban és szerepekben jelenik meg a többiek előtt a játékos és csak az öltözéke alapján a többieknek ki kell találni hogy milyen szerepet játszik. Beszéddel nem segíthet, de a szerepre jellemző mozdulatsort mutathat, hogy megkönnyítse a megfejtést.

Amerikából jöttem, mesterségem címere Az egyik játékos kitalál valamilyen szerepet. Ez lehet egy foglalkozás, egy tevékenység, vagy valamilyen jellemző szerep, amit egy ember életében el lehet játszani. Ezt a kitalált tevékenységet csak mozdulatokkal bemutatja a többieknek. Ki kell találni, hogy milyen szerepet játszik el a játékos, és kicsoda ő.

Szobai kosárlabda Ehhez egy üres szemetes kosárra lesz szükség. Ezt a megfelelő magasságba akasztva próbáljuk meg eltalálni különböző, könnyű "labdákkal", amelyekkel biztos, hogy nem teszünk kárt a lakásban. Ezek lehetnek: papírgalacsin, szivacslabda, gumilabda, babzsák, vagy olyan könnyű és törhetetlen tárgyak, amelyek helyettesítheti a labdát. Nehezítésként, az ügyesebbek egyre távolabbról dobálhatnak, illetve a szoba különböző pontjairól, magasságaiból, akár az asztal, vagy a kisszekrény tetejéről is, ha az nem veszélyes és szülői felügyelettel játszanak a gyerekek.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...