2015.12.25. 13:23:41 19102 248

Ha még nincs kedved diétázni: Sacher torta
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mivel én nem nagyon szeretem a krémes süteményeket, de a csokis dolgokat imádom, a Sacher torta az egyik kedvenc tortáim közé tartozik. Az ünnepek alatt főként azért jó ezt elkészíteni, mert nem bonyolult a recept, és nagyon sokáig finom, így napokig tárolhatjuk a hűtőszekrényben, és mindig lesz vendégvárónk! Akár szilveszterre is elkészíthetjük.

Sacher torta | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sacher torta | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu

Sacher torta recept

Tészta hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

  • 15 dkg csokoládé (70%-os)
  • 12,5 dkg vaj
  • 6 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg mogyoró
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 1 tk sütőpor (púpozott)

A vajat forrósítsuk fel, majd adjuk hozzá a feldarabolt csokoládét, és kevergetve olvasszuk fel. Ezután hűtsük vissza.

A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, apránként adjuk hozzá a kristálycukrot. Ezután verjük kemény habbá.

A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a vajas-csokoládés keveréket.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, az étkezési keményítővel, és a darált mogyoróval. Ezután állandó keverés mellett, kanalazzuk a csokoládés masszához, majd keverjük alaposan össze.

Ezután apránként adjuk hozzá a masszához a keményre felvert habot, és keverőkanállal óvatosan forgassuk össze.

A tortaformát zsírozzuk, és lisztezzük ki, majd öntsük bele a simára kevert masszát. (ízlés szerint sütőpapírral is kibélelhetjük a formát)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 50-55 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 50 percig sütöttem)

Ezután kapcsoljuk ki a sütőt, majd jó résnyire nyissuk ki az ajtaját, és így hagyjuk pár percig hűlni a tortát, majd vegyük ki a sütőből, és a formában hagyjuk langyosra hűlni.

Ezután csatoljuk le a tortaformát, helyezzük rácsra a tortát, és hűtsük ki egészen.

Lekváros lekenés hozzávalói:

  • kb. 40 dkg sárgabaracklekvár
  • 4-5 ek rum

A lekvárt turmixoljuk le, hogy szép sima állagú legyen. Ezután adjunk hozzá két evőkanál rumot, majd állandó keverés mellett, melegítsük forráspontig.

A teljesen kihűlt tortalapot éles késsel vágjuk félbe, majd az alsó lapot locsoljuk meg a maradék rummal. Ezután ízlés szerint mennyiségű, meleg lekvárral kenjük le, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy jól magába szívja a tészta.

A mások tortalapnak a tetejét vékonyan, szintén kenjük le a meleg lekvárral.

Amikor a tészta már kellően magába szívta a lekvárt, az alsó tortatalapra helyezzük rá a másik tortalapot úgy, hogy a lekvárral lekent fele kerüljön felülre.

Csokoládé bevonat hozzávalói:

  • 20 dkg csokoládé (70%-os)
  • 8 dkg vaj

A vajat melegítsük fel, majd adjuk hozzá a feldarabolt csokoládét, és kevergetve olvasszuk fel.

Ezután először kenjük vele körbe a tortát, majd a maradék csokoládét csorgassuk rá a tortára. Ezután szépen, egyenletesen kenjük el a torta tetején, majd hagyjuk teljesen megdermedni. (én előző nap sütöttem, és állítottam össze a tortát, így az ízek kellően átjárták, és a tészta finom szaftos lett)

Tálalás előtt, éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...