2021.09.29. 17:15:00 10692 329

Hallgass a belső órádra! Energiakeringés a "szervtájoló" óra szerint 1.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az emberi test napi energiájának keringése egy olyan bonyolult, de törvényszerűségek útján leírható rendszer, amely a holisztikus gyógyító eljárások során segítséget nyújthat a diagnózis felállításához és a kezeléshez is. Azonban ezen túl ez a tudás arra is felhasználható, hogy betegségeket előzzünk meg vele. A biológiai szervóra, azaz az energiafázisok ismerete a hagyományos kínai orvostudomány egyik legrégebbi tana.

Biológiai szervóra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Biológiai szervóra

A hagyományos kínai orvoslás alapelve úgy tartja, hogy az ember és a természet egységet alkot: Az emberi test szervei biológiai aktivitása kapcsolatban áll a nap 12 órás ciklusával, és az energiakeringés 24 óra alatt 2-2 órás periódusokban más-más meridiánban éri el az energiatelítettség csúcspontját.

Hogyan alakul szerveink működése a szervtájoló óra alapján?

Este 23 órától éjjel 1 óráig: az epehólyag aktív időszaka

Azért, hogy az epehólyag megfelelő módon tudjon részt venni az anyagcsere folyamatainkban, ebben az időszakban pihennünk szükséges. Fontos tudnivaló a szívről, hogy ugyanebben a két órában a leggyengébb. (Nem meglepő módon ilyenkor a leggyakoribbak a szívpanaszok.) 23 órakor azért is ajánlott mindenképpen lepihennünk, mert az rendkívül jó hatással van a csontvelő vértermelésére, és másnap reggel frissen és energikusabban ébredhetünk.

Éjjel 1 és 3 óra között: a máj aktív időszaka

Ez az időszak a legalkalmasabb a máj regenerálódásához: Az elhasználódott vér kicseréléséhez sok energiára van szükség, az ébrenlét ezt nehezíti meg. Kevesen tudják, de az emberi gondolkodás és tevékenység nagymértékben függ a máj vérminőségétől. Emiatt sem éri meg buzgólkodnunk éjfél után.

Hajnali 3 és 5 óra között: a tüdő aktív időszaka

Az emberi szervezetben a yang energia erősödésével lesz a tüdőmeridián a legaktívabb. Emiatt van az, hogy az idősödő emberek egyre korábban kelnek, a tüdőbetegségben szenvedők pedig erős köhögési inger jelentkezhet ilyen tájt.

Reggel 5 és 7 ó között: a vastagbél aktív időszaka

A tüdő által biztosított friss vér aktívabb működésre serkenti a vastagbelet. Emiatt van az, hogy ébredés után nem sokkal a szervezetünk igényli a salakanyagok és méreganyagok eltávolítását.

Reggel 7 és 9 óra között: a gyomor aktív időszaka

Az emésztőrendszer csúcsra járatott működése miatt különösen fontos, hogy kiadós és tápanyagdús legyen a reggelink. A gyomor és a belek számára ekkor lehetséges a tápanyagok maximális felszívódása.

Délelőtt 9-11 között: a lép aktív időszaka

A lép megfelelő működéséhez a folyadék folyamatos pótlására van szükség. Ne csak akkor, kortyolgassunk, ha már megszomjaztunk! Az ajkak sápadt (vagy egyenesen lilás) színéből következtetni lehet arra, ha a lép nem megfelelő működéséből fakadóan az emésztés, a felszívás és a kiválasztás során probléma lép fel.

Folytatjuk!

Forrás: www.drchenpatika.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...