2021.12.07. 09:05:00 7075 256

Hallottuk már, hogy van VPN, de mi a csuda az a DDPN?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy mégis mi a fenének kellene ezeket tudnunk? Az egyre digitalizálódó világunkkal jó lenne lépést tartani! Különösen az idősebb hölgyek azok, akik gyakran számítástechnikai szakember segítségére szorulnak a mindennapokban. Nem csoda tehát, ha külön csak nőknek szóló tanfolyamokat is szerveznek.

VPN hálózati csatlakozás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com VPN hálózati csatlakozás

Miután megtanuljuk, hogyan is kapcsoljunk be egy laptopot, általában második lépésként az internet elérése következik. Így mi mással is kezdhetnénk a számítástechnikához való kapcsolódásunkat, mint az adatvédelmet biztosító hálózati kapcsolatokkal? A hálózati csatlakozás az adatok interneten keresztüli továbbításának módja. Kétféle privát (értsd biztonságos és titkos) lehetőség van erre, amennyiben rendelkezésre áll a működéshez szükséges internetkapcsolat:

A VPN / Virtual Private Network

A VPN technológia eredetileg vállalkozások számára lett kitalálva (home office), egy nyilvános hálózaton keresztül terjeszti ki a helyi hálózatot, azonban egy titkosított kapcsolaton haladnak át az adatok. A virtuális magánhálózat használata során a felhasználó a hálózat nyilvános és magán felügyelt infrastruktúráit vegyesen használja. Magyarán a magántulajdonban lévő rész egy másik saját tulajdonban lévő rész távoli elérésére is használható, de a számítógépet pl. át is helyezhetjük egyik helyiségből egy másikba a nyílt kapcsolat révén. A VPN-kapcsolat célja, hogy távolról is biztonságosan elérhessük személyes “területünket” - közvetlenül csatlakozva a végponthoz, azaz nem az internetszolgáltatónk által létrehozott csatornán keresztül. Ennek azonban az a hozadéka, hogy az internet elérés lassabbá válik.

A DDPN / Deep Decentralized Policy Network

A VPN-nel ellentétben az adatforgalom egésze saját rendszereken keresztül bonyolódik, méghozzá kiszolgáló nélkül. Az adattovábbítási platform hálózati szolgáltatáshoz általában úgynevezett kliens alkalmazást szükséges letölteni, amely a számítógép indítási folyamata során kezd el futni. A feladata minden be- és kimenő hálózati forgalom kezelése, mint egyfajta saját szerveren keresztül. Az internethasználat közben központi támadási pontok hiányában jobban kontrollálhatók azok az adatok, amelyeket meg akarunk óvni. A technológia és az etika ötvözésekor pedig egy biztonságosabb kommunikációs tér áll rendelkezésünkre a neten szörfözve.

A VPN használata természetesen nem egyszerű a mindennapok embere számára, főleg, ha heti pár alkalommal kapcsoljuk csak be a gépet, pl. a közösségi oldalak kedvéért. De arra szeretnénk biztatni mindenkit, hogy keressenek olyan szakember vagy hozzáértő ismerőst, akik segíthetnek közérthető módon megérteni az adathalászat elleni védekezés módját, hogy biztonsággal böngészhessünk és vásárolhassunk az interneten.

Forrás: www.womansera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...