2015.04.04. 13:41:43 84017 500

Házi tippek, hogy ragyogjon a csempe és a járólap
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hamarosan (vagy van, akinél egyszer majd) véget ér a tavaszi nagytakarítás időszaka. Az ablak gyönyörű, az összes bútor eltologatva, a legrafináltabban elbújó porcicák is eltávolítva. A szemet gyönyörködtető látványt már csak a csodásan ragyogó járólap überelné. Gyerekjáték! Vagy csak szeretnénk?

Csempetisztítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csempetisztítás

Kényes kérdés

A csempe, legyen szó a konyhai vagy fürdőszobai változatról, kényes kérdés, pláne, ha világos színű. Azonnal meglátszik rajta minden vízcsepp, apró zsírfolt, szennyeződés és a pára sem tesz jót neki. Épp ezért a rendszeres tisztítása elengedhetetlen.

Bolti helyett házi

A rendszeresség mellett arra is érdemes odafigyelni, mivel kívánjuk ragyogóvá varázsolni csempénket. A boltokban kapható drága és/vagy hatásos, esetleg teljesen használhatatlan szerek mellett azért érdemes kipróbálni néhány házi módszert is.

Nézz körül a konyhában, hogy szebb legyen a csempéd, járólapod

  • Sajnos, a csempe idővel megsárgul. Ha egyelőre nem szeretnéd, vagy nem tudod lecserélni, dörzsöld át egy kis só és gyógyszertárban kapható terpentin keverékével.
  • Szeretnéd, ha eltompult fényű csempéd újra úgy pompázna, mint régen? Ebben segít Neked a szalmiákszesz. Dörzsöld át vele a csempét és élvezd a ragyogást!
  • A tartós fényért és ápoltságért lenolaj használatával tehetsz. Dörzsöld be vele a felületet és fürdőszobád úgy néz majd ki, mint új korában.
  • Ki mondta, hogy az ecet csak a salátába jó? Nem egy konyhai vagy fürdőszobai tisztítószer varázsolja szebbé otthonod ezen részeit. Miért ne készíthetnéd el házilag a saját ecetes tisztítódat? Keverj el egy edényben ecetet langyos vízzel, mosd át vele az érintett felületet, majd öblítsd le.
  • A vízkő okozta foltok tökéletesen eltávolíthatók narancshéjjal, mellyel csak át kell dörzsölni a problémás felületet. Ha kész vagy, hagyd fél órát hatni a „csodaszert”, majd nedves ronggyal töröld le.
  • A vízgőz segíthet Neked abban, hogy a szennyeződéseket feloldjad, és könnyebben eltávolítsd őket. Szerencsére, ehhez nem kell külön készüléket venned, elég, ha az adott helyiségben néhány percig folyatod a forró vizet. Hogy ne vesszen kárba a sok víz, gyűjtsd vödörbe, edénybe, a takarítás többi fejezetéhez felhasználhatod majd.
  • Persze, a csempék közti fuga sem maradhat ki a szórásból. Hogy ez is tiszta legyen, keverj össze egy kis zacskó sütőport kevés vízzel. Az így kapott pépet egy kiszuperált fogkefe segítségével tudjátok felvinni a fugára. Öblítsd le és már kész is.

Forrás: HausHalttips.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Régi háztartási praktikák, melyek most is működnek

A gyakorlatias, tapasztalatra és bölcs meglátásokra alapozott, leleményes háztartási praktikáknak köszönhetően fejfájások egész sorozatától kímélhetjük meg magunkat. Ezekre mindannyiunknak szükségünk van, hiszen csak két kézzel felvértezett emberi lényekként létezünk e teendőkkel telezsúfolt világban. Jól jön néha nagyanyáink ötlettára ahhoz, hogy gördülékenyebbé, hatékonyabbá és termelékenyebbé formálhassuk a mindennapjainkat. Ezekből hoztunk most egy csokorra valót.

Mini édenkert? Varázsolj magadnak!

A kertek ősi hazájában, Japánban azt tartják, hogy rendkívül boldognak nevezheti magát az az ember, akinek a keze, öle tele van virágokkal. Nálunk pedig az a hír járja, hogy mindazok, akik a virágot szeretik, csakis jó ember hírét kelthetik. Az alábbiakban megnézzük, hogy milyen virágokkal, díszfákkal, valamint cserjékkel formálhatunk magunk köré olyan mini édenkertet, melynek látványa és gondozása egyaránt üdítő hatással van testre és lélekre egyaránt.

Esküdni mernék! – Kedvenc esküvős filmjeink, ha már itt a május

A madarak csicseregnek, a méhek döngicsélnek, szerelem van a levegőben, amit az egyre többször felharsanó esküvői harangok, vagy éppen a hangosan dudáló esküvői menet is egyértelműen jelez. Hiába, a május a szerelem, így az esküvők hónapja is, szeptember-októberig nincs is megállás, már ami a lagzikat illeti.