2023.01.26. 09:45:00 6557 271

Háztartási praktikák 2023-ra: Hipp-hopp, legyen minden tipp-topp!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A jobbaktól nem szégyen tanulni, éppen ezért érdemes folyton folyvást olyan újabb és újabb praktikák után kutatni, amelyek képesek megkönnyíteni az életünket. A háztartási problémamegoldás terén a tapasztalt (vagy éppenséggel a megúszós szemléletű, esetleg időhiányos) háziasszonyok járnak az élen.

Tökéletes tisztaság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tökéletes tisztaság

Apró tippek egész tárháza gyűlhet így össze, amit az ember már nehezen tud fejben tartani, ezért úgy döntöttem, hogy a kevésbé használtak közül pár nagyon praktikus háztartási trükköt listába szedek. Tudtad például, hogy kávét hideg tejjel, míg kakaó foltot meleg tejjel tudsz kiszedni a szövetekből?

Elszíneződött műanyag dobozok ellen: A paradicsomos vagy paprikás ételek jellegzetes sárgás színt kölcsönöznek a tárolódobozaink felületének, ami ellen jó szolgálatot tesz nekünk egy kevés olaj. A tapadásmentes felület eléréséhez csak permetezzünk egy keveset a műanyag dobozok oldalaira és aljába, mielőtt a „fogós” étel belekerülne.

Megszagosodott műanyag dobozok szagtalanítása: Vágj fel egy citromot karikákra, és egy-egy citromkarikával jól dörzsöld meg a kellemetlen szagot árasztó dobozt! Hagyd hatni a citrom levét jó 30 percig, majd mosd el az edényt alaposan.

Terítő foltjainak eltüntetése: A paradicsom okozta - pl. ketchup - foltok eltávolításához óvatosan töröljük le az anyagba még be nem ivódott szószt, majd meleg vízbe mártott, de jól kicsavart szivaccsal töröljük át a foltos anyagot. Ezután nyomjunk rá egy kevés borotvakrémet a foltra, és mossuk ki a terítőt a szokott módon, de csak miután a hab teljesen rászáradt.
Az étolaj által hagyott foltokat pedig samponnal tudjuk halványítani.

Megkopott színű törölközők ellen: Egy csésze só a mosógép dobjába dobva csodákat tehet! Az új törölközők beavató mosásakor hozzáadott só ugyanis segít fixálni a szövet eredeti, élénk színét. A fehér törölközők sárgulása ellen mosáskor dobjunk a gépbe egy kevés mosószódát.

Penészmentes szeletelt kenyér: Miután megbontottuk a tartós kenyér zacskóját, szedjük ki belőle az összes kenyeret. Az eredeti csomagolás aljába hajtogassunk bele egy tiszta, száraz papírtörlőt vagy szalvétát, és erre tegyük vissza a zacskóba a kenyérszeleteket. Vagy az is megoldás lehet, hogy a szeletelt kenyeret a nyitott csomagolásával együtt tesszük bele egy műanyag tárolódobozba, amit légmentesen le is zárunk.

Hogy ne csak a hölgyek profitáljanak a listából, jöjjön egy utolsó pont inkább az uraknak címezve:

Házi jégoldó készítése: Elfogyott a jégoldó, de reggelre lefagyott az autó szélvédője? Semmi vész, régi jó barátunk felhasználásával meg lehet oldani ezt a hátráltató helyzetet! Ecetből talán most is lesz egy kevés otthon. Egy rész vizet három rész ecettel keverjünk el egy szórófejes flakonban, majd egyszerűen csak permetezzük rá ezt a folyadékot a szélvédőre.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.