Héjában sült burgonya kis csavarral – Főzz kényelmesen!
Gyermekkori táborozások, családi sütögetések emlékét idézi a héjában sült burgonya. Ugye milyen nagyon finom volt? A legjobb pedig az benne, hogy nem kell mellette ott állni, miközben elkészül, és még füstös sem leszel tőle. Az egyszerűen elkészíthető klasszikust egy kis csavarral izgalmasabb főétellé varázsolhatjuk!
Természetesen egy jó burgonyához méltóan a sütés nem zajlik le 20 perc alatt, de éppen az a jó benne, hogy a sütési idő alatt bármit megcsinálhatsz a lakásban, sőt egy jó film is beleférhet!
Héjában sült burgonya cheddar sajttal
Hozzávalók:
- 4 db nagy, sütni való burgonya
- 2 szétválasztott tojás
- 120 gr reszelt cheddar sajt
- 2 ek. apróra vágott metélőhagyma
- 85 gr apróra vágott vízitorma (Opcionális, szabadon kiváltható – akár sonkakockákkal is.)2 tk. mustár
Elkészítése:
A megmosott, egész burgonyákat 200 fokra előmelegített sütőben héjastól megsütjük egy óra alatt. A sütés után hagyjuk kihűlni annyira, hogy ne égesse a kezünket, majd a vágjuk félbe a sült burgonyáinkat.
A héjat a burgonyán tartva próbáljuk meg jól kivájni. A burgonyák kivájt részét két tojás sárgájával, a mustárral, a vágott zöldfűszerekkel és a sajttal keverjük össze. Fűszerezzük meg sóval, borssal és ízlés szerint egyéb fűszerekkel.
A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá, hogy ezt használhassuk a töltelék fellazításához. Ezután kanalazzunk bele a burgonyahajókba a kapott keveréket.
Végső simításként mehet vissza így ez az egész még 20 percre a sütőbe.
A legjobb azon melegében tálalni és fogyasztani!