2022.03.16. 09:35:00 6552 201

Hibázni emberi dolog, még a vásznon is: Filmes bakik, amik jól sültek el
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A filmek bonyolult folyamatok és aprólékos tervezés folyamán jönnek létre, így nem is csoda, hogy a hibák elkerülhetetlenek. Még a legnagyobb költségvetésű művek és a kasszasikerek is a mozikba kerülhetnek néhány kisebb-nagyobb hibával, bár egy részük tökéletesen beleillhet a cselekménybe.

Filmforgatás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Filmforgatás

A forgatáson előfordulhatnak olyan bakik, amikor a színész elfelejti vagy átkölti a szövegét, esetleg a forgatókönyvtől eltérően játszik, de nem ritkák az olyan tévesztések sem, amikor egy-egy oda nem illő tárgya vagy szereplő marad benne a vágóképben. Ezek a bakik esetenként újszerűséget vagy örvendetes minőséget hozhatnak az adott jelenetekbe.
A nem tervezett és nem kívánt események közül ezért van jó néhány olyan, amelyek esetében a rendezők úgy döntöttek, hogy megtartják azt a filmjükben.

Éjféli cowboy (1969)

A mozi egyik legikonikusabb jelenete valójában egy forgatási baleset eredménye. A produkciónak ugyanis nem volt engedélye arra, hogy lezárja New York egyik forgalmas utcáját, ezért megpróbálták „menet közben” leforgatni a szereplők sétáját az utca túloldalán lévő furgonban elhelyezett rejtett kamerák segítségével, ám egy taxi áthajtott a piros jelzésen, és majdnem leütötte Dustin Hoffmant és Jon Voightot, amikor átkeltek az utcán. a színészeknek azon kívül, hogy nem esett bántódásuk, még szerepben is sikerült maradniuk, így pár sorral megtoldva, de sikerült befejezniük a jelenetet.

Két tűz között (1994)

Helen(Jamie Lee Curtis), akinek női kémnek kell kiadnia magát egy rejtélyes férfit (film béli férjét) kell elcsábítania egy fehérneműs erotikus tánccal. A színésznő a karakterhez illően kissé esetlenül mozog, amit aztán egy rossz mozdulattal meg is fejen, amikor véletlenül és kecsesen a földre esik, de gyorsan folytatja a táncot. Cameron annak ellenére is benne hagyta a bakit a kész filmben, hogy az inkognitóban lévő férjet játszó Schwarzenegger egy pillanatra ki is esik a szerepéből.

Star Wars - Egy új remény (1977)

A névtelenek és arctalanok rohamosztagosok olyan szereplők, akik nélkül több jelenetnek nem igazán lenne értelme. Amikor az egyiküket alakító színész véletlenül beütötte a fejét egy ajtóba, az George Lucasnak olyannyira tetszett, hogy a hibátlan felvételek ellenére ezt a verziót hagyta a filmben. (A film 1997-es remakében egy komikus hangeffektust is hozzáadtak ehhez a jelenthez.)

Titanic (1997)

Amikor Rose (Kate Winslet) levetkőzik Jacknek ( Leonardo DiCaprio ), hogy aktot rajzolhasson róla, a férfi arra kéri a nőt, hogy a heverőn pózoljon:
„Ott a kanapén” – állt a forgatókönyvben, de DiCaprio helyette végül azt mondta: „Ott az ágyon… a kanapén.” Vajon mi járhatott a fejében? A freudi elszólás oka az lehetett, hogy nyilvánvalóan volt valódi kémia a két színész között.

Django elszabadul (2012)

A mesteri jelenetben, amikor a szívélyes vacsora alatt Calvin Candie elárulja, hogy tudja mi Django (Jamie Foxx) és Dr. Schultz (Christoph Waltz) ültetvényére tett látogatásának valódi oka, a karaktert megformáló Leonardo DiCaprio számtalanszor csapja le a kezét az asztallapra, miközben véletlenül összetör egy kristálypoharat. Vér csorgott végiga színész kézfején, de nem szakította félbe a jelenetet.
A film hátralévő részében a jelenetek kötés nélküli és bekötött kezű változatait is leforgatták, de Tarantino végül benne hagyta a balest képeit a filmben.

A Galaxis őrzői (2014)

Egy komolyabb szuperhősfilmben, ha a főszereplő elejtené az univerzum egyik legerősebb pusztító fegyverét, azonnal törölnék a felvételt. Még jó, hogy a szóban forgó produkció könnyedebb megközelítést választott, és rájátszik, hogy Peter Quill nem nőtt fel az Űrlord névhez.
Így amikor Chris Pratt véletlenül leejtette a gömböt, egyáltalán nem volt gond, és a film egyik komikus pillanatává válhatott.

Forrás: www.independent.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...