Hideg gyümölcsleves főzés nélkül! - Ezt készítsd el a nyáron!
Nem feltétlenül kell egy jó kis gyümölcsleveshez elgyújtani a gázt, aztán órákig várni, hogy rendesen kihűljön a finomság. A szokásos módszertől eltérve, főzés nélkül is igazán üdítő és finom, rögtön tálalható gyümölcslevest készíthetünk szezonális, friss gyümölcsökből.
Gyümölcsleves főzés nélkül
Hozzávalók:
- 30 dkg meggy (kimagozva)
- 20 dkg málna
- 20 dkg ribizli
- 5 dl Hey-Ho almalé
- cukor (ízlés szerint)
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 2 dl habtejszín
Tálaláshoz: - Elhagyható
- 2 dl Hulala (v. habtejszín
- 1 ek egész mák
Elkészítés:
A meggyet magozzuk ki, szórjuk meg cukorral, és hagyjuk pár órát állni, majd csepegtessük le. ezután a felét tegyük félre. (érdemes már előző nap lecukrozni)
A maradék meggyhez adjuk hozzá a málnát, és a ribizlit, majd öntsük fel az almalével, és turmixoljuk le.
Ezután szűrjük, passzírozzuk át egy szitán, hogy az apró magok, ne kerüljenek bele a levesbe.
Miután átpasszíroztuk, ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, (v. mézet) vaníliás cukrot, fahéjat, és a tejszínt, majd keverjük alaposan össze, és tegyük bele a félretett meggyet.
Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy tálalás előtt kellően lehűljön.
A mákot tegyük bele egy teflon serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt, pörköljük meg. (amikor elkezd pattogni, rögtön vegyük le a tűzről, és öntsük át egy tányérba, nehogy megégjen)
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá.
Tálaláskor szedjük a hideg gyümölcslevest tányérba, majd helyezzük rá a felvert tejszínhabot, és szórjuk meg a pörkölt mákkal.
Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu
További hidegen fogyasztható leves recepteket olvashatsz itt>>
Krémes gyümölcsleves - hidegen, főzés nélkül
Az én kedvencem a natúr joghurt - gyümölcs páros ezen a nyáron. A legjobb, ha jó lédús őszibarackot választasz, veszel belőle 4-et, 5-öt, meghámozod, felkockázod, és közben felfogod a levét is egy tálban. Ezt aztán összekevered egy vagy két kis doboz natúr joghurttal - attól függően, hogy milyen sűrűre szeretnéd, s esetleg dúsítod más gyümölcsökkel is, tetszőlegesen. Minél több a lédús gyümölcs, és kevesebb a joghurt annál hígabb lesz. Ezt aztán lehet előételnek levesként vagy akár desszertként, tízórai vagy uzsonnaként is fogyasztani. Az édes szájúak egy kis mézzel és fahéjjal tovább ízesíthetik, de nem szükséges.