2021.09.30. 12:15:00 6253 230

Hogy kerül a kurkuma a gofriba? Süsd ki velünk!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Alacsony szénhidráttartalmú, puha, de sós reggelire vágysz? Jöhet egy finom gofri? A sós gofrikra a gyerekek nem biztos, hogy vágyakozva néznek majd, de a felnőttek sokféle reggeli alapjaként felhasználhatják. Készüljön mellé Benedek tojás, vagy csorogjon rá juharszirup a választásod alapján!

Gofri - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gofri

A most kisüthető gofrikban nem csak az a nagyszerű, hogy kenyérpirítóban újból felmelegíthetők, de egészséges mandula- és lenlisztből készülnek, így a nap első étkezése teljesen kielégítő lehet. Fontos szerepet kap ebben a receptben a kurkuma is, amely a karakteres ízén túl az egyik legjobb gyulladáscsökkentő hatású fűszerünk.

Kurkumás gofri

Hozzávalók 6 adaghoz:

Egyharmad csésze teljes zsírtartalmú, szobahőmérsékletű kókusztej vagy mandulatej
3 ek. olvasztott kókuszolaj, plusz még egy kevés a sütéshez
1 ek. juharszirup
2 tk. almaecet
1 tk. tiszta vanília kivonat
1 és negyed csésze mandulaliszt
1 ek. őrölt kurkuma
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. lenliszt
Negyed tk. himalájai rózsaszín só
Fél tk. frissen őrölt fekete bors
3 nagy, szoba-hőmérsékletű tojás

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a gofrisütőt.

  2. Egy rögzített keverőlapáttal felszerelt keverőtálban – vagy kézzel - keverjük össze sorban a hozzávalókat: a kókusztejet, a megolvasztott kókuszolajat, a juharszirupot, az almaecetet, a vanília kivonatot, a mandulalisztet, a kurkumát, a szódabikarbónát, a lenlisztet, a sót, az őrölt fekete borsot és a tojást. Keverjük addig, amíg teljesen össze nem áll.

  3. Óvatosan kenjük meg a gofrisütőt kókuszolajjal, vagy ha van, szórjuk meg főzőspray-vel. Öntsünk kb. harmad csésze tésztát a gofrisütőbe, igazítsuk el egy spatulával, és süssük készre. Tegyük át a kész gofrit egy meleg tányérra, majd ismételjük meg mindezt a maradék tésztával, figyelve arra, hogy minden újabb sütés előtt kenjük meg a gofrisütőt vékonyan kókuszolajjal.

  4. A gofrikat forrón tálaljuk. Ami nem fogy el frissen azt hagyjuk kihűlni, majd csomagoljuk műanyag fóliába, és tároljuk hűtőben legfeljebb 1 hétig, vagy fagyasztóban legfeljebb 3 hónapig. Amikor felhasználásra kerülnek melegítsük fel a gofrikat kenyérpirítóban vagy sütőben.

Forrás: www.purewow.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...