Hogy kerül a kurkuma a gofriba? Süsd ki velünk!
Alacsony szénhidráttartalmú, puha, de sós reggelire vágysz? Jöhet egy finom gofri? A sós gofrikra a gyerekek nem biztos, hogy vágyakozva néznek majd, de a felnőttek sokféle reggeli alapjaként felhasználhatják. Készüljön mellé Benedek tojás, vagy csorogjon rá juharszirup a választásod alapján!
A most kisüthető gofrikban nem csak az a nagyszerű, hogy kenyérpirítóban újból felmelegíthetők, de egészséges mandula- és lenlisztből készülnek, így a nap első étkezése teljesen kielégítő lehet. Fontos szerepet kap ebben a receptben a kurkuma is, amely a karakteres ízén túl az egyik legjobb gyulladáscsökkentő hatású fűszerünk.
Kurkumás gofri
Hozzávalók 6 adaghoz:
Egyharmad csésze teljes zsírtartalmú, szobahőmérsékletű kókusztej vagy mandulatej
3 ek. olvasztott kókuszolaj, plusz még egy kevés a sütéshez
1 ek. juharszirup
2 tk. almaecet
1 tk. tiszta vanília kivonat
1 és negyed csésze mandulaliszt
1 ek. őrölt kurkuma
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. lenliszt
Negyed tk. himalájai rózsaszín só
Fél tk. frissen őrölt fekete bors
3 nagy, szoba-hőmérsékletű tojás
Elkészítés:
Melegítsük elő a gofrisütőt.
Egy rögzített keverőlapáttal felszerelt keverőtálban – vagy kézzel - keverjük össze sorban a hozzávalókat: a kókusztejet, a megolvasztott kókuszolajat, a juharszirupot, az almaecetet, a vanília kivonatot, a mandulalisztet, a kurkumát, a szódabikarbónát, a lenlisztet, a sót, az őrölt fekete borsot és a tojást. Keverjük addig, amíg teljesen össze nem áll.
Óvatosan kenjük meg a gofrisütőt kókuszolajjal, vagy ha van, szórjuk meg főzőspray-vel. Öntsünk kb. harmad csésze tésztát a gofrisütőbe, igazítsuk el egy spatulával, és süssük készre. Tegyük át a kész gofrit egy meleg tányérra, majd ismételjük meg mindezt a maradék tésztával, figyelve arra, hogy minden újabb sütés előtt kenjük meg a gofrisütőt vékonyan kókuszolajjal.
A gofrikat forrón tálaljuk. Ami nem fogy el frissen azt hagyjuk kihűlni, majd csomagoljuk műanyag fóliába, és tároljuk hűtőben legfeljebb 1 hétig, vagy fagyasztóban legfeljebb 3 hónapig. Amikor felhasználásra kerülnek melegítsük fel a gofrikat kenyérpirítóban vagy sütőben.
Forrás: www.purewow.com