2015.02.23. 08:42:06 10042 308

Hogyan élj együtt az anyajegyeiddel?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az anyajegyek természetes bőrelváltozások, amelyekkel sajnos sok embernek gyűlik meg a baja. Nem csak zavaró helyen lehetnek, és gyakran irritálódhatnak, hanem veszélyes betegségek forrásai is lehetnek, mint például a bőrrák. Ezt elkerülendő érdemes számos óvintézkedést betartani annak, akinek sok anyajegye van.

Anyajegy - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Anyajegy

1. Tilos a szolárium

Akinek 10 darabnál több anyajegye van, az ne járjon szoláriumba. A szolárium az UVB sugárzás helyett UVA sugárzással éri el, hogy bőrünknek barna színe legyen. Az UVA viszont – az UVB-vel ellentétben – a bőr mélyebb rétegeibe is bejut, nem okoz ugyan elégést, de ez egyáltalán nem előny, mivel a leégés jelzi azt, hogy a bőr védekező mechanizmusa működik, és fokozódik a fényvédelem. Az UVA gyakorlatilag kikapcsolja ezt, és a bőr egyáltalán nem védekezik a fény ellen, nem vastagszik meg.

A szolárium idő előtti ráncosodást, és akár rákot is okozhat. Sok anyajeggyel még nagyobb a kockázat.

2. Ne tépd ki a szőrt!

A nagyobb anyajegyekről ne tépd a szőrt, inkább egy kisollóval vágd le. A csipesszel történő gyakori irritálás negatív folyamatokat indíthat el az anyajegyben.

3. Használj fényvédőkrémet!

Ezt tessék nagyon komolyan venni. Minden egyes alkalommal, amikor nap éri a bőrt, használj naptejet vagy fényvédővel ellátott arckrémet, testápolót. Akkor is, ha nem napozni készülsz, de tudod, hogy huzamosabb ideig érhet a nap. Ne sétálj pánt nélküli ruhákban a tűző napon, és viselj szalmakalapot! Ha a hátadon sok az anyajegy, ne napoztasd huzamosabb ideig, főként ne a 11-15 óráig tartó időszakban.

4. Ne nyomd ki a pattanást!

Ha az anyajegyen pattanás van, megduzzad és érzékeny lesz, színe vöröses árnyalatúra vált. Ne nyomd ki, inkább várj pár napot, amíg le megy a duzzadás. Használhatsz fertőtlenítő hatású krémeket, illetve ha rendszeresen jön rá pattanás, akkor szóba kerülhet a sebészeti eltávolítás.

5. Járj évente szűrővizsgálatra!

Az anyajegy nem gyerekjáték, és a szűrést a TB is támogatja, így ne hagyd ki. Megelőzheted a nagyobb bajt.

Forrás: anyajegycentrum.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Légy felszabadult a munkahelyeden! – 1+1+1 tippünk van hozzá!

Felszabadultnak lenni? A munkahelyen? Hát, nem minden esetbe passzol össze a kettő… Sokunknak inkább a stressz, a rohanás, a „még, még, még” teljesítmény kényszere jut az eszünkbe. Ha a világot megváltani nem tudjuk, azért tehetünk azért, hogy a munkahelyünk komfortosabb legyen számunkra.

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.