2022.06.17. 16:09:10 7708 231

Hogyan foglald le a gyerekeket hosszú autós utak alkalmával?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egyik leggyakoribb kérdés nyár környékén a baba-mama csoportokban, hogy ki, mivel foglalja le a gyerekeket egy-egy hosszabb út alkalmával. A probléma valós, és a megoldás valószínűleg minden családnál más és más lesz - gyereke válogatja... Mi összeszedtük nektek a legjobb tippeket.

Gyerekek autóban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekek autóban

Főként egyébként a kicsi gyerekekkel lehet gond, az 1-3 éves korosztállyal, bár biztos most sokan felszisszennek, hiszen a nagyok is tudnak hisztizni, ha éppen unatkoznak az autóban, de velük legalább már szót lehet érteni. A legkisebbekkel pedig azért nincs gond, mert még rengeteget alszanak, ha az utazást az alvás idejére időzítitek, valószínűleg nem lesz vele gond.

A cikk írójánál három gyerek (1, 3, 5 éves) és anyósék 450 km-re az alapfelállás, így tapasztalat rengeteg van. Ami nálunk bevált:

Kicsikkel a legjobb éjszaka

Ha a sofőrnek nincs gondja az éjszakai vezetéssel, akkor lényegesen kevesebb nyűgötök lesz, amennyiben este fürdés után vagy hajnalok hajnalán indultok el. Talán még a nagyobbacska gyerekkel is kevesebb gond lesz, de a picikkel mindenképpen. Érdemes dönthető gyermekülést venni, ha sokat utaztok, és akkor a hosszabb utakat nyugodtan végig alussza a gyermek.

Ha mégis nappal mennétek

Vagy hajnalban indultatok, és délelőtt, esetleg kora délután értek oda az úti célhoz, akkor készülni kell némi szórakoztatással. Nekem egy nyugtalan egy évessel ezek váltak be:

  • Olyan ennivaló, ami könnyen szétolvad a szájában, mint például a puffasztott kukorica (pufi/kukac) vagy a kölesgolyó. Ezt esetleg saját kis dobozban is odaadhatod neki, ügyelve rá, hogy ne legyen túl sok benne egyszerre.
  • Kisebb méretű könyvek, esetleg simogatós könyvek
  • Egy neszesszer, tele mindenféle érdekes dologgal, ami nem tipikus babajáték, de nem is veszélyes a számára. Szívesen pakolnak.
  • Egy-két nagyobb méretű, egymásba illeszthető építőkocka vagy pohár (szívesen illesztgetnek ebben a korban)
  • Kisebb méretű zenélős játék, ami nem olyan hangos, hogy a sofőrt zavarja, és amit kb. most lát először a gyerek. Az újdonság varázsával ellesznek egy darabig.
  • Hangoskönyv, zene, gyerekzene

A középső gyermekem rendkívül nyugis kislány, neki csak a cumijára, némi ennivalóra és innivalóra volt szüksége a hosszú utak alkalmával is. A zenét sem vetette meg.

Maximum két óránként tartsatok pihenőt.

Picit nagyobbaknak

Az óvodás korosztálynak is érdemes készülni valamivel. Összeszedtem, hogy nálunk mik váltak be.

  • Nasik, amiktől nem fullad meg. A gumicukor nem jó választás...
  • Kedvenc játék a kézben. A kisfiam egészen sokáig el tud lenni kedvenc kisautójával.
  • Hangoskönyv, zene
  • Beszélgetés, mesélés
  • Rövid kis barkochbát is be lehet vetni
  • Digitális rajztábla
  • Érdekes képeskönyvek
  • Legvégső esetben mi megengedjük, hogy nézzenek egy kis mesét tableten, vagy játszanak. Ujjal rajzolós, szí nezős programot is letöltöttünk a tabletre.

Amikor megálltok pihenni, hadd sétálgassanak, nyújtózkodjanak. Mi volt, hogy beszabadultunk útközben egy játszótérre is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?

Mióta ünnepeljük a születésnapokat?

A modern társadalomban teljesen szokványos személyes ünneppé lett születésnapokat a történelem előtti civilizációkban kizárólag a kiváltságosok tarthatták meg. A születésnapi rituálék ugyanis csak az uralkodók és nemesek számára fenntartott eseményekként voltak számon tartva. Eredetileg leginkább az élet körforgására emlékeztető jelentését tartották számon. Több kultúrában pedig a közösség összetartozásának szimbólumaként szerepelt, amikor az egyén – mint a csoport fontos tagja – érdemeit, közösségben betöltött szerepét ugyancsak értékelték. Ezek a visszajelzések idővel a családi és szociális ceremóniák szerves részévé váltak, amikor az ünnepelt pozitív visszajelzéseket kaphatott magáról.