Hogyan készítsd elő a póréhagymát?
Télen, ha egészséges zöldséget szeretnénk vásárolni, akkor a hagyma egy jó alternatíva. A különböző hagymafélék közül talán a póréhagyma az, amit ilyenkor a legszívesebben fogyasztunk nyersen, salátákban vagy akár főtt ételekhez is hozzáadjuk, friss ízt kölcsönözve nekik. Sőt, szendvicsekben, meleg szendvicseken és pizzán is isteni!
Az előkészítése igazából nem igényel nagy konyhai rutint, nem telik sok időbe és tényleg rendkívül egyszerű. Lássuk lépésről-lépésre!
Házi praktika a póréhagyma feldolgozásához:
- Vágd le mindkét végét: a hajszálgyökeres részt és a sötét zöld leveles részt.
- Vágd hosszában félbe.
- Tartsd a két fél póréhagymát víz alá, hogy átmoshasd. A külső leveleket lehet, hogy el szeretnéd távolítani, megteheted. Ha a recept szerint apróra vágott póréhagymára van szükség, akkor ezt a lépést kihagyhatod.
- Szeleteld fel a két fél póréhagymát vékony szeletekre.
- Dobd a szeleteket egy tál hideg vízben. Kicsit hagyd ázni, szedd szét közben a rétegeket, hagyd, hogy a föld leszálljon a víz aljára.
- Szedd ki egy szűrővel a póréhagymát – ha szükséges a szűrőben átöblítheted még egyszer -, szárítsd meg, ha szárazan kell. A vizet, amiben mostad, borítsd ki.
Készen is vagy, így már szabadon felhasználhatod bármire!
Nyerj akár 10 millió forintot készpénzben>>
Forrás: realsimple.com