2015.04.21. 09:41:01 50115 255

Hogyan vízkőtelenítsük a vasalót?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vízkő miatt ronda, barnás vagy sárgás foltokat hagyhat a vasaló a ruhákon. Különösen bosszantó ez egy drága, frissen mosott fehér ingen... Az is előfordulhat, hogy szimplán csak nem gőzöl olyan hatékonyan a vasalónk mint kellene neki, mert eltömíti a vízkő. Ezt a problémát meg kell oldani, lehetőleg gyorsan és olcsón!

Vasaló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vasaló

Mikor szükséges tisztítani a vasalót?

A legjobb, ha rendszeresen tisztán tartjuk, hogy elkerüljük a fent vázolt következményeket. Honnan tudod, hogy mikor van itt az ideje a karbantartásnak? Ellenőrizd a vasaló talpát! Ha a gőznyílások környékén már látsz vízkőlerakódásokat, foltokat, netalántán azt veszed észre, hogy a nyílás is szűkült ennek köszönhetően, akkor egyértelmű, hogy eljött a vasalótakarítás ideje!

Magát a víztartályt is megnézheted, ha a vízben vízkődarabkák úszkálnak, vagy a vasaló falára lerakódott, akkor biztos lehetsz benne, hogy vízköves a hasznos háztartási gép.

Mivel tisztítsd?

Az ecet szinte minden háztartási gép vízkőmentesítésére jó, nincs ez máshogy a vasalóval sem, így a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás ez az enyhe sav lesz, ami kitűnő vízkőoldó hatással bír.

Mielőtt nekilátsz a műveletnek, nyiss ablakot, mert nagyon erős lesz a szag.

Öntsd fel a víztartályt ¼ részig ecettel, majd zárd le azt. Állítsd a legmelegebb fokozatra a vasalót, majd dugd be a konnektorba. Állítsd a talpára és hagyd így 5-10 percig, amíg az ecet dolgozik. Utána fogj egy darab rongyot, amit nem sajnálsz, és gőzöld ki rá a vasaló tartalmát.

Ezután töltsd fel a tartályt vízzel és ismét gőzöld ki a tartalmát. Folytasd addig a műveletet, amíg ismét tiszta gőz nem jön a vasalóból. Semmiképpen ne használd addig a deszkán vagy olyan ruhán, amit féltesz.

Előzd meg a problémát!

Használj desztillált vizet a vasaláshoz, így tovább vízkőmentes maradhat a tartály.

Ajánlott cikk: Lehetetlen? Így szeresd meg a vasalást!

Forrás: knowhow.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Régi háztartási praktikák, melyek most is működnek

A gyakorlatias, tapasztalatra és bölcs meglátásokra alapozott, leleményes háztartási praktikáknak köszönhetően fejfájások egész sorozatától kímélhetjük meg magunkat. Ezekre mindannyiunknak szükségünk van, hiszen csak két kézzel felvértezett emberi lényekként létezünk e teendőkkel telezsúfolt világban. Jól jön néha nagyanyáink ötlettára ahhoz, hogy gördülékenyebbé, hatékonyabbá és termelékenyebbé formálhassuk a mindennapjainkat. Ezekből hoztunk most egy csokorra valót.

Mini édenkert? Varázsolj magadnak!

A kertek ősi hazájában, Japánban azt tartják, hogy rendkívül boldognak nevezheti magát az az ember, akinek a keze, öle tele van virágokkal. Nálunk pedig az a hír járja, hogy mindazok, akik a virágot szeretik, csakis jó ember hírét kelthetik. Az alábbiakban megnézzük, hogy milyen virágokkal, díszfákkal, valamint cserjékkel formálhatunk magunk köré olyan mini édenkertet, melynek látványa és gondozása egyaránt üdítő hatással van testre és lélekre egyaránt.

Esküdni mernék! – Kedvenc esküvős filmjeink, ha már itt a május

A madarak csicseregnek, a méhek döngicsélnek, szerelem van a levegőben, amit az egyre többször felharsanó esküvői harangok, vagy éppen a hangosan dudáló esküvői menet is egyértelműen jelez. Hiába, a május a szerelem, így az esküvők hónapja is, szeptember-októberig nincs is megállás, már ami a lagzikat illeti.