2023.08.03. 12:50:00 5991 226

Hűtsd be a söröd a holnapi Nemzetközi Sör Napra - Ha nem szereted, akkor ezekért legyen otthon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A World Beer Day világszerte ad lehetőséget arra, hogy az emberek összegyűljenek, élvezzék a kedvenc söreik ízeit és megismerhessék a sörfőzés hagyományait. Természetesen ugyanakkor ez a világnap arra is szeretné felhívni a figyelmet, hogy a mértékletesség mennyire fontos a felelős sörfogyasztás során.

Egy korsó sör - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egy korsó sör

Elsőként 2007. augusztus 5-én a kaliforniai Santa Cruz adott otthont a sör saját napjának, amit ezután évente meg is rendeztek egyre több ország részvételével. Öt év elteltével azonban a sör világnapja mozgó ünneppé vált, hogy mindig péntekre essen, mivel egy alkoholfogyasztásról szóló eseményt másnap illik rendesen kipihenni. A különleges sörök megismerésének azért érdemes egy határt húzni, mivel a sör a malátán és a komlón kívül dopamint is tartalmaz! Ez pedig az agy jutalmazási központjára hatva könnyen túlkapáshoz vezethez.

A sör és a mindennapi életünk

A sör egyike az emberiség legrégebben fogyasztott alkoholos italainak, ezért nem meglepő módon képezi szerves részét a kulturális hagyományoknak, és van jelen különböző társadalmi és közösségi eseményeken. A sörválaszték rendkívül sokszínű a változatos ízeknek és aromáknak köszönhetően. Hazánkban például a gyümölcsökkel ízesített változatoknak van nyáron nagy kereslete, de a mézsör és a meggysör is megtartották rajongó táborukat.
A sör sokoldalúan felhasználható különböző módokon akkor is, ha mi magunk nem fogyasztjuk:

A sör, mint szépségápolási szer

A sör egyes tulajdonságai kedvező hatással lehetnek a bőrre és a hajra. A benne található antioxidánsok és B-vitaminok segíthetnek hidratálni és táplálni a bőrt, ezért vannak, akik arclemosóként vagy arcmaszkok alapanyagaként ugyancsak alkalmazzák.
Mások inkább a hajra permetezve hajápolóként használják a sört. A sörben található fehérjék és ásványi anyagok elősegíthetik a haj kezelhetőségét - simaságot kölcsönözve, ami így könnyebben fésülhetővé válik.

Mivel a sör a jótékony hatóanyagok mellett alkoholt szintén tartalmaz, nem ajánlott túl gyakran vagy hosszas hatóidővel alkalmazni szépségápolási célokra, mert könnyen okozhat szárazságot vagy más irritációt. Azért, mert az új hatóanyagokra adott reakcióinkat nem tudhatjuk előre, a sört is tartalmazó szépségrutin bevezetése előtt végezzünk bőrpróbát!

Sör a háztartásban

A sör nemcsak frissítő italként fogyasztható, hanem kiváló ízesítő és pároló hozzávalója is lehet az ételeinknek, gondoljunk csak a sörös pácokra, vagy az azzal ízesített pörköltökre.
A sörnek a növényvédelem és ápolás során is hasznát vehetjük: A kertünket ellepő meztelen csigákat például sörrel csapdázzák be, így káros vegyi anyagok bevetése nélkül szabadulhatunk meg tőlük. Másrészt hígítva alkalmazva éppen az alkoholtartalma miatt serkentheti a növények fejlődését.
A halfogásban ügyeskedő horgászok pedig a sör illatával vonzzák csalijaikhoz a halakat.

Forrás: szerkeszto.gportal.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában