2015.12.31. 13:00:25 48740 351

Így tárold a nagy darab sajtot sokáig a hűtőben!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt mondják, hogy a sajt nem romlik meg. Legalábbis elég sokáig eltartható minőség és ízromlás nélkül. Kivéve, ha hagyjuk teljesen bepenészesedni (nem a nemes fajtából) vagy megkeményedni, esetleg beveszi a hűtőben a szagokat... Szóval elég sok hibát el lehet követni a sajt tárolásakor, de van egy tuti tippünk, amivel gond nélkül tárolhatod hetekig!

Sajt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sajt

Biztosan veled is előfordult már, hogy jó alaposan becsomagoltad a sajtot, esetleg egy műanyag dobozba zártad, nehogy be vegye a hűtőben terjengő „illatokat”, illetve, hogy tovább megőrizze a minőségét. Csakhogy pont az ellenkezőjét éred el ezzel. A sajt a párával érintkezik, vizes lesz a felülete, és penészes lesz. Ha pedig teljesen szellősen hagyjuk, akkor kiszárad, és „faragni” kell.

Az ideális megoldás az, ha lazán sütőpapírba csomagoljuk. Benne hagyhatjuk az eredeti, de már egy oldalon nyitott csomagolásában, majd egy réteg sütőpapírba csomagoljuk, de csak lazán. Hogy ne vegye be a szagokat, ügyelünk arra, hogy a többi, hűtőbe kerülő étel légmentesen le legyen zárva, és ne tartsunk semmi romlandót ott 4 napnál tovább. Így elkerülhetjük a kellemetlen szagok kialakulását. A sajt (trappista, nagylyukú stb.) pedig vidáman ellesz akár egy hónapig is a hűtőben.

A biztonság kedvéért azért adunk pár tippet, mire is használd fel a sajtot! :) Íme 4 ötlet sült sajtokhoz – gyors receptek!

Kíváncsi vagy meddig állnak el a különböző ételek a hűtőben és a fagyasztóban? Kattints ide!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Édes paradicsomi csavar – különleges desszertek paradicsomból

A paradicsom a legtöbb konyhában sós ételek alapja – levesek, mártások, tészták, pizzák szinte elképzelhetetlenek nélküle. De mi lenne, ha most egy egészen új oldaláról ismernénk meg? A paradicsom édeskés-savanykás ízvilága és selymes textúrája lehetővé teszi, hogy meglepően jól működjön desszertként is – csak a megszokott kereteken kell túllépnünk.

Ne várd meg, amíg megtörténik! – Előzd meg az otthoni baleseteket!

A felmérések szerint: éves szinten megannyi megelőzhető baleset - súlyosabb esetben akár haláleset is- kötődik az otthonokhoz, melyeknek többsége néhány óvintézkedés bevezetésével, nagy eséllyel megelőzhető (pl. fulladás, különféle sérülések, esések, mérgezés). Az ingatlanbaleseti adatokból kiderül, hogy évente több millió (!) ilyen jellegű sérülésre kerül sor; ahogy az is, hogy az összes megelőzhető sérülésekkel szorosan összekapcsolódó halálos kimenetelű esetek 78 százaléka otthon történik.

Az a bizonyos első benyomás – 2+1 dolog, amit először észrevesznek a vendégeid

Amikor vendégek érkeznek hozzánk, az első benyomás mindig döntő! Nem számít, hogy egy spontán látogatásról vagy egy előre szervezett összejövetelről van szó, az otthonunk sokat elárul rólunk – akár akarjuk, akár nem. Az illatok, a rend (vagy annak hiánya) és az apró részletek mind-mind hatással vannak arra, hogyan érzik magukat nálunk a vendégek.