2023.10.11. 17:20:00 7588 282

Így védd meg a talpadat a bőrkeményedéstől!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor az emberi bőrfelületet helyenként kellemetlen nyomás vagy ismétlődő súrlódás éri, akkor egy védekező mechanizmusának köszönhetően bőrkeményedés alakulhat ki azon a területen. Bőrkeményedés keletkezhet a tenyerünkön, a sarkunkon, a talpunkon, de még a térdünkön és a könyökünkön is!

Ápolt sarkak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ápolt sarkak

Bőrkeményedésben a leggyakrabban érintett testrészünk kétséget kizárólag manapság a lábfejünk. A tenyér bőrének helyenkénti megvastagodásához már kevesebben végeznek olyan fizikai munkát vagy sportot (evezés, súlyzós edzés) védőkesztyű nélkül, ami miatt az kialakulhatna.
A bőrkeményedés a talpunkon vagy a sarkunkon általában a bőr fokozott súrlódása vagy nyomása miatt alakul ki, amit egy túl szoros vagy éppenséggel túlságosan laza lábbeli okoz.
Ezeken a helyeken jellemzően először a bőrfelszín sérülése jelentkezik, mivel a szervezet a sebek és vízhólyagok helyét a bőrsejtek megvastagodásával igyekszik kevésbé érzékennyé tenni.

Amennyiben a bőrkeményedés már nem csak esztétikai problémát jelent, hanem kellemetlen vagy egyenesen fájdalmas, a megfelelő kezelésért már nem csupán opció, de kötelességünk is gyógypedikűröshöz vagy bőrgyógyászhoz fordulni a megfelelő kezelésért. Az egészségügyi problémák kialakulást azonban mindig jobb megelőzni, éppen ezért figyeljünk oda azokra a dolgokra, amelyekkel elkerülhető a súlyos mértékű bőrkeményedés. A nyári pántos szandálok és a körömcipők mellett a hideg évszakokban jelentkező kihívások az ilyen jellegű lábproblémák leggyakoribb kiváltói.

Előzzük meg a bőrkeményedést ősszel és télen is!

Lehet, hogy a lábfejünk most hónapokig csak a szűk családunk előtt és csak otthon lesz látható, de akkor se adjunk esélyt a bőrkeményedés megjelenésének.
A megfelelő méretű és teljesen kényelmes lábbelik kiválasztása nem csupán a bőrkeményedés, de további más fájdalmas gond - pl. bütykök - kialakulásának kockázatát is csökkenti. A minőségi, vízhatlan és tartást adó, de nem túl kemény anyagból készült lábbelik viselése természetesen sokkal jobbat tesznek a lábaink egészségének, így érdemes rászánni az időt az ilyen darabok felkutatására.
Ha megtaláltuk a lábfejünk formájának megfelelő hazonból a méretben passzoló cipőt, és szükségét érezzük, talpbetétet is használhatunk a még kényelmesebb viselés érdekében.

Kültéren a hidegre forduló időjárás, míg beltéren a fűtés száríthatja ki a bőrünket, ezért a kézkrémek használatával együtt iktassuk be a hidratáló lábkrémet használatát is.
A láb bőrének egészségét azonban nem csak az elégtelen hidratáltság, de a nem megfelelő vérkeringés is veszélyezteti:
Télen és nyirkos időben ezért a puskapor mellett a lábainkat is tartsuk szárazon! A vastagabb zoknik viselése és a talpmasszázs alkalmazása mellett arra is gondot kell fordítanunk, hogy a hordani vágyott cipőnk (vagy bakancs ill. csizma) ne ázzon be.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...