2023.11.09. 12:10:00 6300 231

Íme, a téli szezon legjobb házipraktikái egy helyen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár a téli szezon korábban még fehér volt, most pedig inkább már csak szürke, témában azonban máig nagyon színes! A háztartási praktikák mellett leginkább az adventi dekorációs ötletek és a téli szépségápolási tanácsok jönnek jól.

Házikó télen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házikó télen

Ezért nem is haboztam sokat, és összeállítottam egy kis segédletet a leginkább aktuális témákról, amelyek az elkövetkezendő hónapokban jól jöhetnek mindannyiunk számára. A négy csoportra bontott ötlethalmaz változatos esetekre próbál gyors és egyszerű megoldást nyúltani.

Ötletek az otthonunk fényéért

November közepétől bátran téli pompájába öltöztethetjük a lakást. A beltéri karácsonyi dekorációk készülhetnek saját kezűleg is, de nem érdemes kihagyni az élő, adventi hangulatot árasztó növényeket sem, hiszen üde színfoltjai lesznek akármelyik helyiségnek.
A szezon kedvenc gyümölcse az alma mellett természetesen a narancs, ehhez kapcsolódóan, vagyis pontosabban a narancshéjjal kapcsolatosan számos praktikát találunk.
Ha vagy olyan szerencsés, hogy szép előkerted van a ház előtt, csekkold le ezt a jeges kültéri ötletet.

Ötletek fagy esetére

Noha a havazás csupán ábrándnak tűnik, azért a reggeli fagyoktól valószínűleg nem fogunk megmenekülni. Egyik korábbi cikkünkben [3 tippet is összegyűjtöttünk a didergősöknek .
A reggeli munkába indulást a lefagyott szélvédők nehezíthetik, ennek orvosolásához jégmentesítő praktikák sora vár ránk.
Amennyiben mi fázunk, gondoljunk arra, hogy háziállataink és a növényeink is fázhatnak: Állatainknak egy meleg, puha kuckó mindenképpen készüljön, emellett pedig a dézsás növények teleltetésére ugyancsak fordítsunk gondot!
Hogy a téli gázszámlák megérkezésekor se kapjunk szívrohamot, a gázfogyasztásunkra fordítsunk egy kis figyelmet.

Ötletek a karácsonyfához és a fa alá

…és el is érkeztünk a DIY szakaszhoz! A saját készítési karácsonyfadíszek bensőségesebbé tehetik a karácsonyi ünnepeket, főként, ha a család apraja és nagyja is együtt szorgoskodott a folyamatban. A kinti havazás hiányát beltéren egy kevés műhóval feledtethetjük, míg egyedi buborékdíszeink sokkalta személyesebbé tehetik a karácsonyfát.
A sajátos díszítésű fa alá pedig stílusosan kézzel készült ajándékok kerüljenek!

Ötletek a magunk egészségéért

Most, hogy környezetünk már megkapta a téli pompáját, fordítsunk gondot magunkra is: Hogy a nátha ne tartson el huzamosabb ideig, gőzöljünk, majd élvezzük ki a gőz szépségápolási előnyeit is a műveletnek! Mivel minden évszaknak megvannak a maga szépségápolási kihívásai, külön figyelem jár az arcbőrünknek, valamint ugyanilyen fontos ilyenkor a hideg levegő által kiszárított kézfejek ápolása - DIY bőradírral.
A nőiesség meghatározó része a hajunk, nem véletlen emlegetjük koronaként sem, így a hidegre forduló időben külön téli hajápolási rutinra lesz szükség.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...