2021.09.21. 13:30:00 7730 262

Íme egy csokornyi praktika arra, hogy a túlérett gyümölcs se menjen kárba!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ajaj, a felhalmozott gyümölcs nem várta meg, hogy felhasználásra kerüljön? A szilva pépes, a körte pedig foltos lett? Ha a gyümölcs már túl van a virágkorán, akkor sem kell eldobni! Mentsd meg a még ehető részeket, hogy valami igazán finom kerekedhessen ki belőlük!

Túlérett banán - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Túlérett banán

Sokak szerint undorító a megbarnult banán és nem eszik meg az itt-ott megütődött almát sem. Pedig minél érettebb a gyümölcs, annál édesebb az íze. (Na jó, az állagát inkább tényleg hagyjuk.) Az emelkedő cukorfok azonban még kapóra is jöhet nekünk!

A legjobb dolgok, amik túlérett gyümölccsel történhetnek:

Készíts sorbetet!

A gyümölcsöt a feldarabolása után fagyaszd le, majd a szokás eljárással készíts belőle fagylaltot vagy turmixot! Vigyázat, az extrán édes íz miatt jóval kevesebb hozzáadott cukorra vagy egyéb édesítőszerre lesz majd hozzá szükség!

Dúsítsd velük a müzlit!

Amikor a gyümölcs önmagában már nem vonzó, elfogyasztható a zabkásába keverve, de granola készítéséhez is remekül felhasználható.

Dobj össze egy pitetortát belőle!

Lépjünk rögtön Hófehérke nyomdokaiba: A gyümölcsök vegyesen is felhasználhatók a gyorsan legyártható piték töltelékeként. Aki nem jártas a tortácskák elkészítésében, még mindig megpróbálkozhat a gyümölcsdarabos muffinokkal és bögrés süteményekkel.

Készüljön extra lekvár vagy szósz!

Ha már eltettél minden dzsemet és kompótot, amit akartál, akkor is beadhatod a derkadat egy újabb laza körre. A gyümölcsök megfőzésével és citromhéjjal, fahéjjal, ánizzsal vagy éppen fekete borssal való fűszerezésével mennyei gyümölcsszósz kerekíthető a szárazabb sütemények és a sajttorták mellé. A simán lefőzött gyümölcsöket átszűrve olyan koncentrátumot kapunk, amely koktélok és pezsgők ízesítésére is felhasználható.

Még egy gyümölcsmentő ötlet jövő nyárra: Eper és egyéb bogyós gyümölcsök “tartósítása”

A túlérett bogyók további érésének lassításához 30 másodpercnyi melegvizes fürdő javasolt. természetesen a gyümölcsöket kell picit megáztatni, majd lecsepegtetés és papírtörlőn való megszárítás után a hűtőszekrénybe tenni őket a másnapi felhasználásig.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...