2024.06.15. 15:30:26 5050 191

Ingyenes KRESZ-suli indul a Városligetben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ingyenes KRESZ-suli indul a városligeti KRESZ-parkban; a Liget Budapest Projekt és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum együttműködésével létrejött nyári programsorozatra 1400 gyereket várnak az ország minden tájáról.

Közlekedj okosan Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Közlekedj okosan Fotó:123rf.hu

Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója a programsorozat sajtótájékoztatóján felidézte: néhány hete adták át a 30 ezer négyzetméteres megújított parkrészletet, ahol 6 ezer négyzetméteren KRESZ-park épült. A KRESZ-park, a kutyás élménypark és a Mőcsényi Mihály botanikus kert átadásával "kibomlik az az új minőség", amit a Liget Budapest Projekt keretében, a Városliget átfogó megújításaként megálmodtak, egyre jobban érezhető, hogy mi is az a társadalmi felelősség, amellyel a kérdést megközelítették.

Ez érzékelhető a csütörtökön induló KRESZ-suli programban is, amelynek célja, hogy egyre több gyerek és fiatal tanulja meg a biztonságos közlekedés alapjait.- mondta.

Kiemelte: ehhez olyan partnereket nyertek meg, mint a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, illetve olyan partnereket, akik elsősorban kerékpáros alapokon, de képesek megtanítani, óvodás kortól középiskolás korig, hogyan kell egy városi környezetben biztonságosan közlekedni.

Szeptember elsejétől a KRESZ és az egészségügyi oktatás a középiskolai oktatás részévé válik, a városligeti KRESZ-suliban azonban már óvodás kortól adnak ilyen ismereteket. Augusztus 27-ig hetente két alkalommal lehet részt venni a játékos oktatáson, amely a Liget+Kölyök tagsággal ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött - mondta, hozzáfűzve: pecsétgyűjtő füzetet is kapnak a gyerekek, akik a harmadik alkalmat követően Liget-jogosítványt is szerezhetnek.

Schneller Domonkos, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke kiemelte: a balesetmentes közlekedés a szívügye, ezért is örülnek az együttműködésnek. Elmondta: bízik benne, hogy hozzájárulnak a közlekedési tudatosság kialakulásához, és a gyerekek már a KRESZ-parkban megtanulják azokat az ismereteket, amelyek egy magasabb szintű közlekedési kultúrához szükségesek, és ezáltal csökkenthető a balesetek száma.

A Liget-jogosítványt megszerző gyerekek kedvezményesen nézhetik meg a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Mivel megyünk? Energiamix a közlekedésben című, a közlekedést és a klímaváltozás hatásait együttesen bemutató kiállítását.

A KRESZ-parkban a múzeummal és a Bikeride Sportegyesülettel együttműködve a szakemberek rendszeresen, ingyenes foglalkozásokon fogják segíteni a gyerekeket közlekedési szokásaik biztonságossá tételében. A szakemberek a közlekedés alapismereteitől a biztonságos kerékpározás alapjaiig sok mindent megtanítanak a gyerekeknek, akik nem csak elméleti ismereteket kapnak, hanem a leggyakoribb közlekedési szituációkat be is gyakorolják. Azt is megtanulhatják, hogyan tudják kerékpárjukat rendszeres karbantartással biztonságos állapotban használni.

A KRESZ-parkban múzeumpedagógusok vezetésével 3 tematikus workshop várja a gyerekeket kéthetenként kedden. Augusztus közepéig szombatonként a KRESZ-parkban a 60 perces KRESZ-suli foglalkozások keretében a Bikeride Sportegyesület edzői, sportolói várják a gyerekeket. A programokról további információ a Liget Budapest honlapján, a https://ligetbudapest.hu/kresz-suli linken érhető el.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...