2022.06.23. 09:30:00 6673 238

Itt a lédus licsi szezonja: De mi a helyzet a gyümölcscukorral?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyár egyet jelent a licsiszezonnal az egzotikus gyümölcs rajongói számára. Azok közül, akik már kóstolták, a legtöbben szívesen fogyasztják ezt a lédús és különleges ízű gyümölcsöt, amely magas víztartalmának köszönhetően felfrissíti az elmét, és hűvösen tartja a testet is. Vajon a rendkívül egészségesnek tartott licsit a cukorbetegek is nyugodt szívvel fogyaszthatják?

Licsi - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Licsi

A rücskös héjú, ovális gyümölcs, amelyet kínai mogyoróként vagy szerelemgyümölcs néven ugyancsak emlegetnek, számos szubtrópusi éghajlatú területen megterem.
A licsit – vagyis a gyümölcs úgynevezett magköpenyét - kellemesen édes, ugyanakkor kissé savanykás íze miatt szívesen fogyasztják önmagában, de különleges desszertek alkotóelemeként szintén gyakori.

A kínai orvoslásban régóta alkalmazzák a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében, a koleszterinszint, valamint a vérnyomás csökkentésében. Az egészségünk számára jótékony hatásokat azon kulcsfontosságú növényi polifenoloknak tulajdonítják, amelyekben a licsi minden eddig ismert növénynél többet tartalmaz.

Licsifogyasztási ajánlás cukorbetegek számára

A licsi sokféle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, azonban a gyümölcscukorszintje csakugyan magas. A diétázók mellett különösképpen a cukorbetegek aggódnak amiatt, hogy fogyaszthatnak-e a gyümölcsből, és ha igen, mennyi is az ajánlott napi mennyiség. Az orvosok szerint az, hogy a licsi az édesebb gyümölcsök közé tartozik, önmagában még nem jelenti azt, hogy a benne lévő cukrok károsak lehetnek az egészségre nézve. A fruktóz természetesen édes ízt ad ennek a kivételes gyümölcsnek, de elfogyasztásakor az anyagcseréhez nincs szükség inzulinra. Ebből kifolyólag az édes gyümölcsök alkalmankénti és mértékletes fogyasztása általában nem jelent problémát. A cukorbetegségben szenvedőknek alapjában véve nem tesz jót, ha túl sokat fogyasztanak bármilyen ételből, így érdemes a mennyiségekre figyelni és kordában tartani azokat.

A licsi önmagában azonban kevés odafigyelés mellett fogyasztható lehet a számukra is. A cukorbetegek alkalmanként inkább a reggeli órákban fogyasztott étkezések alkalmával egyenek egy kevés licsit. Ekkor az anyagcsere sebessége gyorsabb, míg más ételek elfogyasztása után, azaz teli gyomorral, vagy lefekvés előtt az ilyen édes gyümölcsök fogyasztása már megnövelheti a vércukorszintet.

Az ajánlás általánossága miatt azonban ajánlatos konzultálni a kezelőorvosunkkal, mielőtt ezt a gyümölcsöt is beiktatnánk az étrendünkbe, mivel ez a diétás étrend megváltoztatásával járhat!

Forrás: www.womensera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...