Itt a roppanós cseresznye! - Egyszerű és gyors desszertek
Nem tudom, ki hogy van vele, de nálunk egy tál cseresznye nem tart túl sokáig. Egy esti beszélgetés során csak esszük egyiket a másik után és mindjárt üres is az edény. Úgyhogy ha valamit is készíteni szeretnék belőle, a legjobb, ha azonnal félreteszem a kiválasztott finomsághoz szükséges adagot. Mondjuk ezekhez!
Haladjunk a pofonegyszerűtől a könnyű és gyors felé!:-)
Cseresznyés joghurt ital
Akár abszolút kezdő konyhatündérek is elkészíthetik.
Hozzávalók:
-20 dkg cseresznye (kimagozva)
-2 evőkanál méz
-2 pohár tej
-30 dkg joghurt
Így készítsd el:
Tedd egy keverőedénybe az összes hozzávalót és egy botmixerrel pürésítsd őket. Töltsd őket 2 nagyobb pohárba és fogyaszd örömmel!:-)
Forrás: chefkoch.de
Gyors csokis-cseresznyés süti
Ennek az elkészítése talán kerek 10 perccel is több, mint az előző finomságé.:-)
Hozzávalók:
-1 vagy 2 pohár magozott cseresznye
-2, 75 csésze liszt
-1 csésze cukor
-1/4 csésze kakaópor
-fél csésze olaj
-1 csésze ásványvíz
-4 tojás
-1 csomag sütőpor
-1 csomag vaníliás cukor
Így készül:
A cseresznye kivételével minden összetevőt egy tálba teszünk és alaposan összekeverünk. Ha megvan, a masszát egy sütőpapírral befedett, vagy margarinozott, lisztezett tepsibe öntjük és rászórjuk a megmosott, kimagozott cseresznyét. 180 ⁰C-on, 30-40 perc alatt készre sütjük.
Forrás: chefkoch.de
Túrós-cseresznyés finomság
No, ide már kicsit több kell, de nem kivitelezhetetlen az elkészítése.:-)
Hozzávalók:
-kb. 70 dkg magozott cseresznye (vagy meggy)
-35 dkg cukor
-35 dkg margarin
-8 db közepes méretű tojás
-75 dkg sovány túró
-1 csomag vaníliás cukor
-1 csomag vaníliás pudingpor
-10 dkg tejszín
-25 dkg liszt
-egy csipet só
-1 teáskanál sütőpor
-1,25 dl tojáslikőr
-margarin és búzadara a forma kikenéséhez
Így készítheted el:
A cseresznyét mosd meg és hagyd megszáradni. 10 dkg margarint 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Ehhez megy a 4 tojás, egyenként adagolva, majd a túró, pudingpor és a tejszín.
A maradék margarint, cukrot és sót krémesre keverjük, és a másik 4 tojást szintén hozzákeverjük.
A sütőport összevegyítjük a liszttel, aztán a tojáslikőrrel felváltva adagoljuk a margarinos, tojásos krémhez.
Egy 28 centiméter átmérőjű csatos tortaformát kikenünk margarinnal, majd megszórjuk búzadarával és erre simítjuk az utóbb készített masszát. Erre mehet a cseresznye, majd a gyümölcsre a túrós krém.
Egy 175 ⁰C-ra (hőlégkeverésesben 150 ⁰C-ra) előmelegített sütőben 1-1,5 óra alatt készre sütjük. Ha kész kihűtjük, óvatosan leszedjük róla a tortaformát. Meghintjük porcukorral és tálaljuk.
Forrás: chefkoch.de