2020.01.01. 16:30:57 8939 257

Januártól kedvezményt kapnak a nyelvtanulási diákhitelt felvevő édesanyák is
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyelvtanulási diákhitelt felvevő édesanyák számára is kiterjeszti a gyermektámogatási kedvezményt a kormány döntése alapján a Diákhitel Központ: a második gyermek 2020. január 1-jét követő megszületése vagy örökbefogadása esetén elengedik a tartozás felét, a harmadik vagy további gyermek esetén pedig a teljes tartozást.

Nyelvtanulás, relaxáció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyelvtanulás, relaxáció

A Diákhitel Központ kedden az MTI-vel azt is közölte: ha az édesanyának több diákhitel-szerződése is van (diákhitel1, diákhitel2, nyelvtanulási diákhitel), akkor választhat, melyik tartozást engedjék el.

A gyermekek születése esetén a fennálló diákhitel-tartozás elengedése a Diákhitel Központ által e célra rendszeresített nyomtatvány kitöltésével igényelhető - írták.

A központ 2018. január 1-je óta több mint 3 milliárd forint értékben engedte el több ezer édesanya tartozását a diákhitel1 és a diákhitel2 esetében a második és harmadik gyermek megszületése után.

Kitértek arra, hogy a diákhitel1 és a nyelvtanulási diákhitel kamata a következő félévben is rekord alacsony, 1,99 százalék, míg a költségtérítéses hallgatók által igényelhető diákhitel2 továbbra is kamatmentes.

Ha a nyelvtanulási diákhitelt felvevő hallgató vagy volt diák a támogatott nyelvek egyikéből legalább B2 szintű (középfokú), komplex, államilag elismert nyelvvizsgát szerez, és ezt a nyelvvizsga bizonyítvány másolatának benyújtásával igazolja, akkor a bejelentés napjától hitele kamatmentessé válik a kormány kamattámogatásának köszönhetően - áll a közleményben.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...