2019.12.25. 14:55:47 10185 299

Jótállási igény? Persze! Ajándékkártyára!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A karácsonyi vásárlási lázban fontos látnunk, hogy egyes üzletek által gyakorta alkalmazott jótállási igényérvényesítési mód, hogy az üzlet a vételárat ajándékkártyára tölti fel, vagy azt ajánlja, hogy a vevő vásárolja azt le azonnal. Amint ügyfelünk példájából is látszik, ezek a módszerek csak arra valók, hogy a vásárló pénzköltését egy adott üzlethez vagy üzletlánchoz kössék, miközben a polgári jog egészen más megoldást biztosít.

Karácsonyi ajándékvásárlás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi ajándékvásárlás

Ügyfelünk guruló bőröndjének húzókarja a jótállási időn belül meghibásodott, melyet garanciális ügyintézésre a bőröndmárkát forgalmazó prémium üzletbe vitt be. A vásárló ragaszkodott megszokott bőröndjéhez, ezért annak elsősorban a javítását kérte a szaküzlettől. Néhány nappal később azonban e-mailben értesítették, hogy a bőrönd nem javítható, a vételárat – kizárólag az adott üzletben felhasználható – ajándékkártyára töltik fel vagy az a boltban levásárolható.

Ügyfelünk helyesen érezte, hogy minden bizonnyal a vásárló adott üzlethez láncolásáról lehet szó, ezért hozzánk fordult segítségért. A tőlünk kapott instrukciók szerint e-mailben kezdte meg az egyezkedést a márkabolttal. Először arra kérdezett rá, hogy jogilag biztosan helyes-e a jótállási igény efféle rendezése? Kérdésére az üzlet azt válaszolta, hogy helyes.

Erre válaszul leírta számukra, hogy a Polgári Törvénykönyv szerint sem levásároltatni, sem ajándékkártyára feltölteni nem lehet a bőrönd vételárát, hanem azt készpénzben kell visszafizetni. A megkeresésére nem kapott választ, ezért további egy hét elteltével jelezte a márkaboltnak, hogy D.A.S. ügyfél, aki fogyasztói igényét jogi úton fogja érvényesíteni Társaságunk segítségével.

A levele elküldése után néhány órával megkapta a prémium üzlet válaszát: a vételárat visszafizetik, méghozzá készpénzben, amit aztán bármi másra elkölthet az ügyfél: akár olyan termékre is, amelyet a bőröndös nem forgalmaz.

Forrás: D.A.S.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.

Baleset? Internetes csalás? Fizetési meghagyás? - Mire elég egy jókor jött jogi tanács?

Az életben szinte naponta történnek velünk olyan események, amikor sokat segíthet, ha tisztában vagyunk jogainkkal. Dolgozunk, utazunk, nyaralunk, vásárolunk, étterembe, színházba járunk. Amikor minden rendben van fel sem merül bennünk, hogy sokszor bizony csak a szerencsén múlik, hogy nem kerülünk nehéz helyzetbe. De a szerencse forgandó, a baj nem válogat. Ha pedig megtalál, akkor jól jöhet, ha van valaki, akire számíthatunk. - A Jog365 szakértőjének írása.

A szomszéd fűje… – indulnak a kerti munkák

Beköszöntött a tavasz, eljött a kerti munkák ­ideje. Ugyanúgy ahogy a Társasházban élők a terjengő ételszag és a felszálló cigarettafüst miatt tudnak éveken keresztül megoldhatatlannak tűnő vitákat folytatni, addig vidéken, illetve kertes házban élő szomszédok ugyanilyen megoldhatatlannak tűnő konfliktusa a fűnyírás és az egyéb zajjal járó kerti munkák.