Kekszgolyó helyett készíts idén puncsgolyót!
Mondanám, hogy végül is a kettő majdnem ugyanaz, de nem... Ugyanis a puncsgolyó sokkal, de sokkal menőbb. Már a neve is karácsonyosabb, hát még az illatok meg az ízek. Rumaroma helyett inkább rendes rumot használj - persze csak akkor, ha nincsenek gyerekek -, és ez lesz a pici kis hangulatfelelős. ;)
Puncsgolyó recept
Hozzávalók 18-20 db golyóhoz:
- 25 dkg babapiskóta (+ a hempergetéshez)
- 8 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg sárgabarack lekvár
- 5 dkg mazsola
- 1 ek kakaó
- 0,5 dl víz
- 1/2 rumaroma
A babapiskótát daráljuk le, majd tegyük félre. (kicsivel többet daráljunk le, hogy maradjon a hempergetéshez is)
Egy serpenyőbe öntsük bele a vizet, majd adjuk hozzá a lekvárt, a cukrot, és a mazsolát. Ezután tegyük fel a tűzre, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy a cukor elolvadjon, és a mazsola kissé megduzzadjon.
Ezután vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a kakaót, és a rumaromát is, majd hagyjuk kihűlni. (ízlés szerint tehetünk bele több rumaromát is)
A ledarált babapiskótához öntsük hozzá a kihűlt keveréket, majd keverjük, gyúrjuk össze.
Ezután vizes kézzel formázzunk diónyi golyókat a masszából, majd hempergessük meg a félretett, darált babapiskótába.
Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu