Készíts ízletes előételeket csupán 3 alapanyagból az újévi pezsgőzéshez!
Hogy január elsején élvezni tudd az édes semmittevést, az év utolsó napján érdemes lenne előre megfőznünk az ételeket... de este meg társaságot vársz? Miért ne lehetne enni a lencséből szilveszter éjjel? A pezsgő mellé meg gyorsan készülhet cseppet sem megúszósnak kinéző, de azért mégiscsak hamar elkészíthető előétel!
A gyakorlott partiszervezők és catering-szolgáltatók trükkjeit nem is olyan nehéz ellesni: A lényeg, hogy az étel legyen dekoratív, de mégiscsak társuljon az elvárt ízorgia a látvány mellé. Hogy te nem vagy mesterszakács? Nem is kell annak lenned, a fontos az, hogy milyen alapanyagokat válogatsz össze, valamint hogyan tálalod fel azokat!
Partifalatok maximum 3 összetevőből - sütés nélkül
Gusztusos partifalatkákat nem is olyan nehéz összeállítani, csupán jó minőségű, friss hozzávalókra és némi szépérzékre lesz szükségünk. az alábbi alapanyagokat tetszés szerint keverve, vagy a saját ötletünkkel kiegészítve gyönyörű tálat helyezhetsz ki a vendégek elé.
A "hordozóréteg":
Sós keksz, Fine Crisp (kettétörve), kiszúróformával megformázott kenyér, karikára vágott kifli. Ezt a kettő utóbbit egy kevés olívaolajon vagy szalonna zsírján meg is piríthatjuk.
*A "kence":-
Krémsajt, padlizsánkrém, lencsekrém, tonhalkrém, gombakrém, körözött.
-A feltét:*
Olívabogyó, sajtdarabkák(mozzarella golyók), eper, szőlő, virslikarika, szalámi, sonka, paprika, koktélparadicsom.
Partifalatok maximum 3 összetevőből - sütéssel
Ha valami kis meleg és laktatóbb ételt is kínálnál a vendégeidnek, akkor a legpraktikusabb előre elkészíteni az örök kedvenc leveles tésztás falatkáinkat, és a baráti csevej alatt frissen megsütnünk.
A töltelék inkább legyen sós, mint édes - mármint több sós változatot készítsünk, mint cukrosat, hogy legyen, ami felszívja az elfogyasztani szándékozott alkoholt.
A leveles tésztán kívül kötelező elem a sajt (szeletelt, reszelt vagy krém formájában), amihez kedvünk szerint választhatjuk meg a harmadik alapanyagot.
Szerző: GAM