Készítsünk reggelit „Mérleg-módra” szalonnából és tojásból!
Az állatövek békefenntartója étkezés terén is igyekszik figyelembe venni az egyensúlyt, ezért legszívesebben egy fehérjedús reggelivel indítja a napot. A tojás egy közkedvelt hozzávaló, amit rengetegféleképpen el lehet készíteni, a só iránti vágyunk miatt most egy kis szalonnával bolondítjuk.
Csapjunk bele a lecsóba! Azaz csapjunk egy-egy tojást muffin formába! Elmondjuk hogyan készül ez az egyszerű, de annál ízletesebb reggeli a Mérlegek ajánlásával.
Csészényi tojások sütőben
Hozzávalók 6 darabhoz:
- 12 szelet teljes kiőrlésű kenyér
- 12 db nagyobb tojás
- 4 szelet felcsíkozott szalonna
- ¾ csésze reszelt (cheddar) sajt
- só, őrölt paprika
- A díszítéshez apróra vágott metélőhagyma.
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt és az olívaolajjal enyhén bepermetezett 12 db muffin formába nyomkodjuk bele a kenyérszeleteket. Süssük aranybarnára kb. 5 perc alatt, Miután megpirult, hagyjuk benne a kenyeret a formákban. Üssünk bele mindegyikbe egy-egy tojást, lehetőleg a tojássárgát egyben hagyva, és szórjunk rájuk a sajtból és a szalonnacsíkokból is. Fűszerezzük meg ízlés szerint és mehet is vissza minden a sütőbe! A tojásfehérje 12-15 perc alatt megsül, ekkor óvatosan kivehető az étel a formácskákból. Az önmagában is gusztusos ételt díszíthetjük apróra vágott metélőhagymával, mindazonáltal az ínyencebbek friss gyümölcsöket is fogyaszthatnak mellé.
Forrás: delish.com/cooking/recipe-ideas/recipes/a29042/bacon-egg-cups/