Ki mondta, hogy a lila káposzta csak a kacsának és a libának áll jól? Tálald sertéssült mellé!
A Márton nap elteltével se felejtkezzünk el a párolt vagy dinsztelt lila káposztáról! Magas A-vitamintartalma szemünk egészségét támogathatja, C-vitamintartalma pedig nem csupán immunrendszerünk, de bőrünk számára is áldásos. Hogy ne legyen unalmas az étel, ne csak szárnyasok combjával együtt kerüljön a tányérunkra!
Az ókori Rómából származtatható lila, avagy vörös káposzta a diétázók egyik kedvelt élelmiszere lehetne, hiszen kalóriát kevesebbet, tápanyagot viszont annál többet tartalmaz. Az élelmi rosttartalmának köszönhetően pedig igazán jótékony hatással van az emésztésünkre. emiatt nem csoda, ha szívesen társítják nehezebben emészthető ételek mellé.
Sertéssült édesburgonyával és lila káposztával
Hozzávalók 4 főre:
2 db nagyobb édesburgonya, szeletekre vágva
1 kisebb fej lila káposzta, negyedelve
negyed csésze olívaolaj
1 tk. őrölt édesköménymag
1 tk. fűszerkömény
70 dkg sertéshús (pl. szűzérme vagy hátszín - csont nélkül)
só és bors
petrezselyem
dijoni mustár
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 230 fokra, eközben tegyük bele egy tepsibe az olívaolajjal meglocsolt és sóval meg borssal fűszerezett édesburgonyát és lila káposztát.
Az őrölt fűszernövényeket ízlés szerinti mennyiségű sóval és borssal keverjük össze, és az így kapott fűszerkeverékkel kenjük körbe a húst. Tegyük ezt is a tepsibe a zöldségek közé.
Amikor a sütő felmelegedett, tegyük be az ételt sülni. Kb. 20-25 perc alatt a hús is megsül és a zöldségek is megpuhulnak.
A sült húst a szeletekre vágása előtt hagyjuk pihenni még 5 percig, hogy szaftos maradjon, majd petrezselyemmel megszórva és dijoni mustárral kínálva tálalhatjuk az ízvilágilag finoman egybe sült lila káposztával és édesburgonyával együtt.
Jó étvágyat a fejedelmi ételhez!
Forrás: www.realsimple.com