2020.05.21. 18:00:36 8967 283

Kneipp-kúra és egyéb „jegességek” – Ismerkedjünk a hidegterápiával!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Régi orosz hagyomány vízkeresztkor a jeges vízben megfürdeni, mivel hitük szerint ez megszabadítja őket a bűneiktől. A lélek megtisztítása (?) mellett a hideg vizet alkalmazó terápiák rengeteg jótékony hatással bírnak szervezetünkre.

Zuhanyzás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zuhanyzás

Megfelelően és megfelelő ideig használva a hideg és a hideg víz ellenállóbbá tesz minket, növeli a teljesítményünket és még fájdalomcsökkentő hatása is van. Milyen lehetőségeink vannak kipróbálni ezeket a hatásokat?

Hidegterápia

Nem kell messzire mennünk mindennapi példákért, hiszen a jegelés és a hideg borogatás is ide számítható. Az otthoni gyógyításnál azonban érdemes a hűtendő területet óvni attól, hogy a jég közvetlenül a bőrre kerüljön! A hideg hatására javul a test vérkeringése és az oxigénellátottsága, emiatt egyre elterjedtebb sportolók körében, hogy megmérettetés előtt jeges vízben mártóznak meg, vagy jeget (ill. havat) tesznek a tarkójukra. A test ezután később kezd el túlmelegedni, az edzések közötti hűtés pedig a regenerációs folyamatokat is gyorsítja.

Hideg, meleg

Most nem az ismert gyerekjáték következik Az immunrendszer erősítésének és a vérkeringés élénkítésének céljából mi is felfrissíthetjük magunkat az elcsépeltnek hangzó, de annál hasznosabb váltózuhannyal. Örök szabály, hogy a zuhanyzást mindig meleg vízzel kezdjük, majd a hideggel váltakoztatva azt hideg vízzel fejezzük be azt. A szaunázás során is a szélsőséges hőmérséklet-váltakozás (forró, párás levegő után hideg víz) előnyeit használhatjuk ki.

Kneipp-kúra

Ha a szauna során már jól bemelegedtünk, jöhet a következő módszer: Az eddig taglalt egészségügyi előnyök mellett a taposó kúra megelőzi a gyulladásokat és a bőrt is feszesíti. A Kneipp medence kövei talpmasszázsként funkcionálnak, míg a térdig érő vízből való ki-be lépegetés különösképp a vérkeringésre hat jótékonyan. A hideg vízű medencéből végül egy melegebb vizű medencébe kell átlépni vagy a meleg levegőn átmelegíteni a lábakat. (A modern hidroterápia Sebastian Kneipp munkássága nyomán alakult ki.)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...