2020.09.02. 15:00:16 9562 276

Költözés és felújítás – Murphy törvényeivel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha még szűz vagy a témában, akkor bizonyos szempontból nagyon szerencsésnek mondhatod magad, ha pedig már költöztél és/vagy újítottál fel házat vagy lakást, akkor lesz egy-két pont, ami benned is komisz emlékeket ébreszthet. Mert az bizony sosem úgy megy…

Lakásfelújítás, lakásvásárlás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lakásfelújítás, lakásvásárlás

„Mikorra tervezitek a beköltözést?”

Ez a kedvesnek és érdeklődőnek szánt kérdés az egyik legrosszabb, legidegesítőbb és legaljasabb, amit feltehetsz valakinek, aki költözködik vagy felújít. Olyan, mint a szülőágynál megkérdezni a frissen-szült édesanyát, hogy mikorra jön a következő baba. Olyan, mint megkérdezni egy lánytól, hogy mikor jegyez el a pasid, már vagy négy éve együtt vagytok. ##Szögezzük le, hogy csak az igazi költözés számít! Csak az érezheti a renoválók, dobozolók és dobozból élők fájdalmát, aki maga is átélte. És nem, a koleszos költözés nem számít! A két bőrönddel külföldre cuccolás is más téma. Amíg nem tekertél törékeny holmikat újságpapírba órák hosszat és nem jártál dobozvárosban a saját otthonodban, addig biza fogalmad nincs, miről van szó. Ha nem kellett még deszkákon pisilni menned az ajtó nélküli helységbe, míg melósok egy méterre tőled dolgoznak, hát fogalmad sincs az egészről…

Sose lesz kész!

Ha pontosak akarunk lenni, soha + 3-4 hét. A tervező, a kivitelező, a melós mind megmondja mikorra lesz kész. Mire te, jókedvűen bólogatsz, hogy oké, az nem is vészes, másoktól rosszabbakat hallottam… Nos, mire tényleg készen lesz, addig te leszel az a bizonyos mások. A határidők ritkán sikerülnek pontosan úgy, ahogy az eredetileg tervben volt. Ez sokszor azért van, mert nagyon sok tényezős egy-egy felújítás. Meg kell érkeznie az anyagoknak, nem derülhetnek ki újabb meglepetés akadályok és az összes szükséges hozzáértőnek rendelkezésre kell állni.

Vegyünk egy egyszerű példát, késik 3 napot a megrendelt burkolat. A burkolók hétfőre ütemezték be a nálad végzett két napos munkát. Tehát három nappal később, nekik már máshol kell lenniük. Igen, amikor megérkezne az anyag. És így tovább. Ráadásul sok munka összefügg másik szakemberekével is, így aztán tényleg labilissá válik az egész jól elképzelt rendszer. Ami bedőlhet, az pedig be is dől. Köszi, Murphy, rád mindig számíthatunk!

Meglepetés mindig van!

Na persze nem az a piros szalagos, tortával felkínált féle. A legtöbb átépítés, felújítás során az első lépéseket követően kiderül egy két nehezítő körülmény, ami megakasztja vagy bonyolultabbá teszi a munkát. Itt-ott fut egy váratlan vezeték, valami nem fér be, valami nem fér ki, valami rossz helyen van és a munkás is csak tanácstalanul dörzsölgeti egyre gyöngyöző homlokát. Igen, nyugodtan adj hozzá még egy hetet.

A beköltözés romantikája

Képzeld el életed legvadabb „elképzelés vs. valóság” képsorozatát. Nos, ha idilli, kellemes, „most már minden szuper lesz” dolognak képzeled a várva várt beköltözést akkor legalább akkora csalódás fog érni. Persze, szuper lesz végre ott lakni, de senkinek ne legyenek illúziói, ez nem úgy megy, hogy egy tökéletesen kész, bebútorozott, kitakarított otthon vár, ahová csak kipakolod a holmikat a dobozból és éled az életed, mintha száz éve ott laknál. Legalábbis többnyire nem így megy. Mi, átlagemberek idegi és fizikai kifulladásig vakarjuk a festéket az ablaküvegről és masszív takarítás keretében fedezzük fel a renoválás kisebb-nagyobb tökéletlenségeit, amiket átvételkor persze nem vettünk észre. Majd hetekig kerülgetünk egy-két(tíz-húsz) dobozt, amiben azok a tárgyak pihennek nagyon is az útban, amiket egyébként sehol nem találunk. Az új lakás rejtelmeit a még mindig tartó káosznak köszönhetően a hagyományos kislábujjas módszerrel ismerjük ki igazán. Tudod, azzal az éjjel-sötétben-belerugós-elfolytottan-fevisítós módszerrel.

De nyugi, utána már tényleg jön az idill. Gondolom...

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...