2020.04.21. 15:44:41 12240 320

Kompakt kerti megoldások kis kertekhez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Eljött kertépítés-kertszépítés ideje. Ez a kellemes és hasznos tevékenység most talán minden eddiginél többet ér azoknak, akik rendelkeznek kerttel. De nincs szükséged óriási térre, hogy élvezd az áldásos hatását testedre-lelkedre, no meg a tevékenységed gyümölcsét a szó legszorosabb értelmében. Egy icipici kert is óriásivá válhat, ha jól használod ki. Ötletek!

Növény a falon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Növény a falon

Van, aki egy aprócska balkonon próbál meg paprika-és paradicsom palántákat felnevelni, szóval semmi sem lehetetlen, csak fogj bele, és ne fél attól, hogy nem sikerül. Az a jó a kertészkedésben, hogy túlzottan elrontani úgy sem tudod, maximum jövőre újra megpróbálod, immár több tapasztalattal.

Ha csak egy pici udvarod van, akkor valószínűleg kompakt megoldásokban gondolkozol, és mindenből egy kicsit tervezel. Átgondolod, hogy mivel foglalkoznál szívesen, mi az amire szüksége van a családodnak és mi az, ami megvalósítható nálad. Paprika, paradicsom, saláta, újhagyma, eper, folyton termő málna, esetleg fűszernövények, levendula és virágok? Ez mind megvalósítható már kis területen. Csak rajtad múlik mi terem a kiskertedben, mi adunk egy-két ötletet, hogy miben. :)

Magaságy, magaságyás

Akár saját magad is elkészítheted, de kész magaságyat is vásárolhatsz kertészeti boltokban. Mindenfélével teletömheted, a legkisebb sarkot is kihasználhatod, sőt, úgy az igazi, ha maximálisan kitöltöd a teret. A magaságyról itt írtunk>>](https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/kerti-magasagy-ugy-jo-ha-teleulteted)

Kis kerítés

Egy alacsony kerítéssel elválaszthatod a kis kerted, ahol veteményezel az udvar többi részétől, és így sokkal rendezettebb látványt nyújt majd a tér. A térelválasztáshoz itt találsz még fantasztikus ötleteket>>

Kaspók, vödrök, gumiabroncsok

A gumiabroncsokban főként a színes virágok mutatnak jól, de nevelgethesz a segítségével palántákat is. Kaspókba teheted a fűszernövényeket, chilit, epret, a nagyobb gyökérzettel rendelkező növényeket pedig vödrökbe vagy nagyméretű cserépbe.

Nagy méretű kaspók a kertbenNagy méretű kaspók a kertben
Nagy kaspók a bejáratnálNagy kaspók a bejáratnál

Polc a falon

Ha végkép nincs hely a földön, a falra is felkerülhetnek polcok, melyekre aztán felteheted a kis cserepeket. Csinos lehet egy ily módon berendezett miniudvar vagy terasz.

Kinti polcokKinti polcok

Okos térelválasztás

A térelválasztással rendezett külsőt adhatsz a kertednek. A különböző kerítések, sövények vagy akár lugasok, bokrok, magaságy stb. mind-mind azt a célt szolgálják, hogy ne csak funkcionálisan, hanem vizuálisan is szép látványt nyújtson a kerted. Akkor is ha picike, sőt, főleg akkor van erre szükség... A profik így csinálják ezt>>

Kisebb ágyások

Nemcsak magaságyást alakíthatsz ki, hanem bizony a földön is jó, ha vannak leválasztva virág és veteményes ágyások. Ez lehet egy pici kavicsokkal határolt terület, vagy kis kerítéssel, esetleg egy tujákkal körbevett, vagy hánccsal is leszórhatod a földet. Szimplán a fű mellett egy sima földes terület is megteszi, ha szép tisztán tudod tartani.

Egy kis szikla

A sziklakertnek sem kell hatalmasnak lennie. A belevaló növények többsége nem igényel nagy teret, szóval, ha minden vágyad egy szép sziklakert, hát, üsse kő, legyen! Bátran vágj bele, a végeredmény biztosan mesés lesz. Itt van néhány ötlet, hogyan építsd fel saját magad:

Sziklakert építés>>

Sziklakert sajátkezűleg>>

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Idén ezeket a filmeket várják a legtöbben

Jelen társadalmunkban a filmek jelentős szerepet játszanak az emberek életében, ugyanis formálják a kulturális viselkedéseket, ugyanakkor tükröt állítanak elénk az aktuális jelenségekről. Ilyen megközelítésben tehát nyilvánvaló, hogy a filmes alkotások mára már jóval túlnyújtóztak szórakoztató szerepkörükön, hiszen befolyással vannak a véleményalkotásra, a világlátásra, információt továbbítanak, kulturális értékeket képviselnek, tanítanak, átértékelésekre ösztönöznek. Lássuk, hogy az év hátralévő részében milyen új filmek örvendeztetik meg a rajongókat.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?