Könnyed húsvéti menü: Nemcsak a hús -és cukorkerülők ízlése szerint!
Úgy gondolom, nagy szükséges lesz most arra, hogy tartsuk a húsvéti hagyományokat, ezzel is színesítve most a napjainkat: Boldogan dugjuk el a színes tojásokat - a lakásban, amit a gyerekek majd a locsolás után kutathatnak fel. Gyönyörködjünk a pompásan megterített asztalban, amin az ilyenkor szokásos húsos étkek mellett idén legyen valami könnyedebb ünnepi étel is!
Nem csak azoknak szeretnénk ötletet adni, akik bizonyos okokból húsmentesen táplálkoznak: az étel juttasson mindenkit egészséges vitaminokhoz és ásványokhoz, de persze legyen nagyon finom is!
Cukormentes gesztenyekrémleves - 4 főre
- 25 dkg (édesítőszeres vagy natúr) gesztenyemassza
- 8 dl (növényi) tej
- 1 csomag gluténmentes, vaníliás pudingpor
- 4 ek. édesítőszer
- 1 kevés vaníliaaroma
- Opcionálisan: 10 dkg mazsola, 1 kis üveges rumaroma egy kevés tejben, 3 evőkanál (repce)méz
Elkészítés:
A rumaromával ízesített tejbe áztasd be a mazsikat. A gesztenyemasszát törd össze villával. A pudingot keverd ki pár kanál tejjel, majd add hozzá az édesítőt. A maradék tejet forrald fel, add hozzá a pudingos tejet folyamatos kevergetés mellett. Végül mehet bele a szétnyomott gesztenye. Főzzük össze 1-2 perc alatt sűrűn kavarva. A tűzről levéve keverd hozzá a vaníliát. Ezt követően habosítható fel botmixerrel. Hűtsed le, mert hidegen tálalva finomabb.
Tálaláskor annak, aki kér szórj a leves tetejére a rumos mazsolából. Ha édesebben szeretnék méz is csurgatható a tetejére.
Rusztikus vegetáriánus töltött lepénykék
A tésztához: Gyúrj össze 2 bögre lisztet 200 g teavajjal és egy evőkanál vízzel.
Dolgozd össze gyorsan, hogy a vaj ne olvadjon fel túlságosan, majd gombóccá formálva tedd be a hűtőbe, amíg a töltelék elkészül.
A töltelékhez használj a kedvenc friss zöldségeidből: Pl. jó a répa, a spárga, a gomba, az új- és a fokhagyma. A zöldségeket aprítsd fel 2 centis darabokra, és vajon párold meg. Ezután a kiválasztott hagymákkal, továbbá sóval és borssal együtt forgasd bele egy kis olívaolajba.
A tésztából nyújts fél centi vastag, tetszőleges átmérőjű köröket, ezek közepére kanalazz rá a zöldségekből. A körök szélét hajtsd fel úgy, hogy kis táskákat kapj. Ízlés szerint üthetsz egy-egy tojást is a kosárkákba.
Előmelegített, 170 fokos sütőben 10-18 perc alatt készre süthető, a kialakított mérettől függően. A tésztát aranybarnára, roppanóra süsd!
Forrás: egeszsegguru.blog.hu