2021.07.06. 15:15:00 8502 227

Könnyű és egészséges fogás a sütőből: Kuszkusszal töltött paprika
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha alacsony kalóriatartalmú, mégis laktató vacsorára vágyik a család, érdemes belekóstolni a keleti és a mediterrán konyha méltán népszerű alapanyagaiba. A különösen forró napokon ne terheld meg túlságosan a gyomrodat, ilyenkor válassz inkább könnyebben emészthető, zöldséges ételeket!

Ízletes töltetékkel töltött paprika - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ízletes töltetékkel töltött paprika

A nyugtalan éjszakák elkerülése és a súlymegtartás érdekében vacsorára már nem ajánlott túl sokat ennünk, éppen ezért tetszett meg nekünk ez a bőven 500 kCal alatti kalóriatartalmú, ráadásul zsírszegény recept. Sőt, 30 perc alatt elkészülsz a mediterrán ihletésű étellel, így több idő jut majd a pihenésre a fárasztó nap után!

Kuszkusszal töltött paprika

Hozzávalók:

4 db nagy és piros kaliforniai paprika (megfelezve)
1 db apróra vágott cukkini
110 gr kuszkusz
85 gr apróra vágott szárított paradicsom
125 gr mozzarella
olívaolaj
15 gr vaj
3 ek. apróra vágott bazsalikom levél
koriander
friss citromlé

Elkészítési mód:

  1. A (nem hosszában) kettévágott paprikák belsejét kenjük meg némi olívaolajjal, és közepes lángon süssük úgy 10 percig - közben megmozgatva, hogy a paprika megpuhuljon.

  2. Közben olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, hogy a felaprított cukkinit megpárolhassuk benne. Ha a cukkini aranybarnává pirult, adjuk hozzá a kuszkuszt egy kevés citromlevet és egy csipet koriandert, majd főzzük további 1-2 percig. 200 ml forrásban lévő vízzel öntsük fel ezt a keverékünket, és a tűzről levéve fedő alatt hagyjuk 5 percig állni.

  3. A kuszkuszhoz ezután adjuk csak hozzá a friss bazsalikomot és a szárított paradicsom darabokat, hogy az így elkészült töltelékkel megtölthessük az elősütött paprikákat. Mindegyik töltött paprika tetejére kerüljön egy szelet natúr vagy füstölt mozzarella sajt!

  4. A megtöltött paprikákat tegyük vissza a sütőbe, és grillfokozaton bő 2-3 perc alatt olvasszuk rá a tetejére a sajtot. Az ételt hidegen és melegen is tálalhatjuk. Némi zöld saláta ágyat készíthetünk alá, hogy még dúsabb legyen tápanyagban a vacsoránk.

Tipp: A görög ételek rajongói próbálják ki a receptet bazsalikom és mozzarella helyett petrezselyemmel és feta sajttal!

Forrás: www.goodto.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...