2020.05.14. 14:27:38 7529 235

Kozmetikai gyorstalpaló a karantén idejére
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kellemetlen helyeken nőnek ki kellemetlen dolgok? Nem látsz ki a szemöldöködtől? A bőröd romokban? Hát akkor itt van néhány útmutatás, amivel elindíthatod a privát egyszemélyes kozmetikai szalonod az otthonodban! Azt, ahol a vendég is, a szolgáltató is Te magad leszel.

A szemöldök formázása otthon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A szemöldök formázása otthon

Az a fránya szőr…

A gyantázásnak rengeteg előnye van a borotvával szemben, például a rendszeres gyantázás után jóval gyengébb szőrszálakat tapasztalhatunk. Hosszú évek eredményét kár lenne egy borotva csapással elrontani, hát tépjünk magunk, ha tépni kell!

Kezdjünk kevésbé fájdalmas és érzékeny területen, például a lábainkon. Görgős gyantát érdemes használnunk, amit a tiszta (de nem kiázott vagy vizes) bőrfelületre a szőr növekedésével megegyező irányba kenünk fel, optimális esetben vékonyan hintőporozott bőrre. Majd a gyantát papír gyantacsík segítségével, hirtelen, határozott mozdulattal, a szőr növekedésével ellentétes irányban távolítjuk el. A művelet befejeztével dörzsöljük át az érintett részeket nyugtató hatású olajjal.

Még a kezdés előtt készítsünk oda babaolajat, illetve patikai sebbenzint. Előbbi a bőrről, utóbbi az eszközökről, tárgyakról szedi le hatékonyan a gyantamaradékot. Az érzékenyebb részeken cukorgyantát érdemes használnunk. Hónalj, bajusz és egyéb területek gyantázásakor egy álló tükör is jól jöhet, amit nem kell a kezünkben tartanunk. A cukorgyantát szőr növekedésével ellentétes irányban visszük fel, és szőr növekedésével megegyező irányban rántjuk le, így ez egy picit kevésbé fájdalmas, mint a fenti társa. A másik nagy előnye, hogy esetleg mégsem lenne elég lelki erőnk letépni a gyantát az érzékeny felületekről, könnyedén lemoshatjuk, ez a gyantatípus ugyanis vízzel oldható.

Néhány általános szabály, amit érdemes megfogadnod:

  • Tépés iránnyal ellentétesen feszítsd meg a bőrt, így kevésbé fájdalmas és sokkal hatékonyabb eredményt érhetsz el. Hirtelen, határozott mozdulatokkal dolgozz.
  • Soha ne melegítsd gyantát mikróban, brutális égési sérüléssel végződhet.
  • Mindig készítsd elő, a művelet után pedig utó kezeld a bőrt.
  • Használat előtt ellenőrizd, hogy nem túl forró-e a gyanta.
  • Tegyél magad alá rongyot, törölközőt, hogy ne kelljen egy fél napig takarítani a szépítkezés után.
  • Gyantázás befejeztével csipesszel távolítsd el az egy-két ott maradt szálat.

A műveletet követő 24 órán át ne napozz, bajusz gyantát követően mindenképp használj magas faktorú fényvédőt!

Arcok harca

Aki rendszeresen jár kozmetikai arckezelésre, az egy-két hónap után okkal kéri vissza „a régi arcát”. Azonban a bőrápolásra otthon is van lehetőség. Heti egyszer használj bőrradírt és közvetlen ezután masszírozz az arcodba bőrtípusodnak megfelelő arcpakolást. A mozdulataid legyenek kellemesen erősek, mindig lentről felfelé és bentről kifelé induljanak. A házi nyomkodással többet árthatsz, mint használnál, ezúttal inkább a táplálásra koncentrálj. Ha már úgyis otthon vagy, akár mindennap is feltehetsz különböző, hatékony pakolásokat, csak arra figyelj, hogy a saját bőrödnek megfelelő legyen. Ha korábban rendszeresen kozmetika vendége voltál, bizonyára tudod, hogy arc-kezelés a nyak-dekoltázs területére is kiterjed, hát otthon se feledkezz meg ezekről a részekről sem!

Segítség! Szemöldök invázió!

A jó szemöldökszedés alapja a tervezés. Fogj egy vékony hegyű szemceruzát és rajzolj segédvonalakat magadnak. Illessz ceruzát az orrod és a belső szemzug vonalához. Ahol meghosszabbítva a szemöldök vonalát metszi, ott lesz a szemöldököd eleje. Az orr és szembogár egyenesének meghosszabbításánál a szemöldököd legmagasabb pontja, az orr-külső szemzug vonalában pedig a szemöldök vége. Inkább csak alulról szedj szálakat, és ne a nagyítós tükör képét vedd alapul, mert úgy könnyű túlszedni!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...