2017.05.28. 14:17:43 9354 264

Lányos napok? – Ezeket kerüld!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár manapság már szinte minden adott, hogy a nők „azokon a bizonyos napokon” is kényelmesen érezzék magukat, azért valljuk be, elég megterhelő ez a pár nap még így is nekünk. Itt fáj, meg ott fáj, így figyelni, úgy figyelni, és a lelkünk is elég érzékeny. De mit tehetnénk még, hogy kicsit jobb legyen?

Női ciklus - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Női ciklus

Azt sajnos nem tudjuk megígérni, hogy szinte észrevétlenül túlléptek azon a pár napon, de ha erre a néhány dologra odafigyelsz, talán könnyebb lesz kicsit!

Aludj eleget! De tényleg!

Tanulmányok szerint a nők a nehéz napok előtt és alatt nyugtalanabbul alszanak, illetve a mélyalvások száma kevesebb. Pedig pont ebben a pár napban lenne szükségük a több pihenésre! Próbáljunk segíteni magunkon úgy, hogy kerüljük a késő esti „evészetet”, illetve a koffein fogyasztását.

Figyelj, mit eszel!

Az ember lánya a menstruációja alatt felfalná egy gyorsétterem és egy (vagy több) cukrászda teljes kínálatát. Pedig nem ártana ilyenkor is odafigyelni, milyen táplálékot veszünk magunkhoz! A kalciumban, magnéziumban és vitaminokban gazdag fogások segíthetnek, hogy könnyebben átvészeljük azokat a napokat. A gyorsételek, nehéz fogások csak még inkább megterhelik a gyomrunkat, testünket.

Ne gubózz be!

A nehéz napok alatt hajlamosak vagyunk ledőlni, és „ágyban, párnák közt” átvészelni azt a pár napot. De nem ez a legjobb megoldás! Ha hagyjuk magunkat szenvedni, akkor az a hangulatunkra is rányomja a bélyegét. Irány a természet, egy kis séta, madárcsicsergés, napsütés, és máris elillan a fájdalom, és hamar elrepül az a néhány nap.

Mondj le a káros szenvedélyeidről!

Az alkohol és a cigaretta sajnos nem segít rajtad a nehéz napok alatt! A borocska, söröcske és egyéb bódító italok mind az alvásidődet, mind a peteérésedet befolyásolhatják. A cigi, illetve a benne lévő nikotin pedig a vérkeringésre van negatív hatással, így erősítheti a görcsöket is!

Ha már nagyon fáj…

A menstruációs görcsök sokszor már-már elviselhetetlen fájdalmat bírnak okozni, amit csakis gyógyszerek segítségével bírunk elviselni. Legjobb, ha ilyenkor ibuprofen, esetleg paracetamol tartalmú szereket használunk, az aszpirin nem a legjobb választás. Utóbbi hígíthatja a vérünket, ami csak erősíti a vérzést.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Légy felszabadult a munkahelyeden! – 1+1+1 tippünk van hozzá!

Felszabadultnak lenni? A munkahelyen? Hát, nem minden esetbe passzol össze a kettő… Sokunknak inkább a stressz, a rohanás, a „még, még, még” teljesítmény kényszere jut az eszünkbe. Ha a világot megváltani nem tudjuk, azért tehetünk azért, hogy a munkahelyünk komfortosabb legyen számunkra.

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.