2021.01.01. 08:06:26 10264 233

Legjobb könyvek évkezdéshez! – Ezekkel indítsd 2021-et
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A babona szerint azt csinálja az ember egész évben, amit elsején, így hát dőljünk hátra, fogjunk egy jó könyvet és vessük bele magunkat a képzelet világába. Akkor rossz évünk már csak nem lehet!

Könyv és meleg tea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Könyv és meleg tea

Mi indíthatná jobban a 2021-es évet, mint egy jó könyv? Íme a lista, mit érdemes olvasgatni a következő napokban, hetekben, de már akár az év első napján is. Hogy csak a kikapcsolódás miatt vagy azért, hogy megváltoztassa az életed? Azt majd eldöntöd te magad!

Voltaire: Candide (Candide avagy az optimizmus)

A könyv lényegében roppant könnyű olvasmány és igen szórakoztató is, ha valaki szereti a kicsit groteszk, kicsit fanyar humort. Emellett pedig igen megnyugtató a számtalanszor elhangzó kulcsmondat: végtére is, minden úgy van jól, ahogy van. Egy ilyen év után mi lehetne fontosabb üzenet?

Richard Templar: Szegd meg a szabályokat, hogy boldog légy

Richard Templar könyve emlékeztető arra, hogy talán mégsem minden úgy van jól, ahogy van. Persze ez némiképp ellentmond Voltaire megnyugtató sugallatának, mégis igen jól reflektálhat annak gúnyos vonalára és persze tökéletesen másról szól. Ez a mű felhívja a figyelmünket arra a tényre, hogy egészen kisgyermekkorunk óta szabályozva élünk, de talán némelyik szabály nem is annyira hasznos útmutatás, mint inkább ostoba akadály. Merjük megszegni azokat a szabályokat, amik semmi másra nem jók úgy istenigazából és merjünk végre boldogok lenni!

Nick Thorpe A Duna – Utazás a Fekete-tengertől a Fekete-erdőig

Ugye neked is hiányzott 2020-ból az utazás? Még nem látjuk a végét, még nem tudjuk mikor mehetünk világgá (nyaralni, telelni, kultúrákkal ismerkedni), ám semmi sem akadályozhat meg abban, hogy új úti célokat gyűjtsünk. Ehhez pedig sokkal jobb alap egy izgalmas, mozgalmas utazóregény, mint egy sima útikönyv vagy fotók az internetről.

Erlend Loe: Vegyesbolti csendes napok

A könyv áthatóan érezteti, hogy milyen más olykor az ember kívül, mint belül és hogy ez a kettősség mindenkiben és minden emberi kapcsolaton ott pihen. Erland Loe rövidke regénye tipikus másnapos, újév napi-semmittevős hangulatú könyv, ami valahol nyomokban örökre belopja magát az agyunk rejtett zugaiba. Szintén Loe műve a Doppler, amit mindenképp olvass el, ha 2020 után úgy érzed, inkább a világvégére költöznél, minthogy még egy hónapot összezárva töltsetek a családdal.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...