2021.05.03. 14:25:52 7760 262

Májusi eső aranyat ér, a vihar már nem biztos! – Így készülj fel rá!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A legszebb tavaszi hónap a május, ám valljuk be, hogy az egyik legviharosabb is. Nagy dirrel és durral érkeznek ilyenkor az esőfelhők, és ömlesztik a nyakunkba az életet adó vizet. Ám nem egyszer jég formájában érkezik az égi „áldás”, hatalmas széllel. Ne csak lelkünket, otthonunkat is készítsük fel a nem épp kellemes időjárásra!

Viharkárok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Viharkárok

Sok kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat, ha teszünk azért, hogy a kint tomboló vihar a lehető legkevesebb kárt okozva vonuljon tovább.

  • Figyelj! Hogy ne érjen minket váratlanul az extrém időjárás, érdemes figyelnünk az időjárás-előrejelzést, lehetőleg minden nap. Sokan hajlamosak megfeledkezni róla, csupán az évszakra hagyatkozni, például, ha öltözködésről van szó.

  • Tedd el! Ha van kerti bútorod, ráadásul a szabad ég alatt, akkor mindenképpen rakd fedett helyre. Nehogy a viharos szél, vagy éppen a jégeső megtépázza.

  • Egy kis romantika jöhet?:-) Ha igen, akkor elő a gyertyákkal! Ha közeledik a vihar, áramtalaníts le mindent, hogy ne keletkezzen bennük (nagy) kár. Készülj fel egy esetleges áramszünetre is! Készíts ki zseblámpát, gyertyákat, hogy ne a sötétben kelljen keresgélni. Aztán jöhet a gyertyafényes vacsora, közös családi társas a gyerekekkel vagy éppen koraesti szundi (ez utóbbi inkább csak zseblámpa mellett).

  • Zárkózz be! Ha vihar közeleg, érdemes átnézni minden ablakot, hogy rendesen be van-e csukva. Ezzel megóvhatod az otthonod egy kisebb vagy nagyobb beázástól. Ezek mellett a redőnyöket is érdemes lehúzni, hogy egy esetleges jégeső, viharos szél ne tegyen kárt az ablakban.

  • Tartsd karban! Ha családi házban élsz, a tető állapotát érdemes rendszeresen ellenőriztetni. Nehogy egy nagyobb szélvihar, eső, jég súlyos károkat okozzon.

  • Búcsúzz el tőlük! A nagyobb méretű fákat, főleg a ház közelében szintén nem árt megnézetni szakemberrel, hogy nem korhadt-e, szükség esetén pedig kivágatni. Nehogy a viharos szél döntse ki, éppen a házadra, autódra.

Forrás: eletforma.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...