2016.10.31. 10:35:05 18328 367

Másnapos krumplipüré? – Így lehelj bele új életet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Megmaradt egy halom krumplipüré, és eredeti formájában már senkinek nem kell a családban? Sebaj, egy kreatív háziasszonyon nem fog ki a válogatós család. Még a krumplipüré is kaphat egy második esélyt, új köntösben! Egy sor finomság készülhet belőle, lássuk az ötleteket!

Krumplipüré - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Krumplipüré

1. Krokett

Dolgozd össze a hideg pürét 1 tojással és annyi liszttel, amennyit felvesz, hogy egy jól formázható tészta állagot kapjál. Keverhetsz hozzá zsemlemorzsát is, kinyújtod és kis rudakat vágsz belőle. Bele forgathatod még lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába – de ezt ki is hagyhatod, majd forró olajban kisütött az így kapott kroketteket! Lepény formára is nyújthatod, és kisütheted úgy is.

2. Sült krumplipüré – kis kiegészítőkkel

Egy tepsit kenjünk ki vajjal, és osszuk el benne a maradék krumplipürét, amit előtte keverjünk össze pirított bacon kockákkal. Reszeljünk többféle sajtot, és osszuk el a tetején. Tegyük a sütőbe, és pirítsuk meg egy kicsit. Gyors vacsorának tökéletes! Ne felejtsünk el zöld salátát kínálni hozzá, de a csemege uborkával vagy céklával is finom lehet.

3. Angol Hal „pite” – azaz fish pie

HalpiteHalpite

A megmaradt krumplipüré felét helyezzük el egy jénai aljában. A sóval, citrommal, borssal, esetleg egy kis szerecsendióval fűszerezett halfiléket (lehet többféle hal is, vagy akár bármilyen tenger gyümölcse, mehet több rétegben) helyezzük el rá, majd a tetejére is tegyünk a püréből, a végén pedig öntsük le 2 dl tejszínnel. Először lefedve süssük 40 percet 200 fokon, majd kissé pirítsuk meg a tetejét.

4. Adjunk hozzá zöldségeket

A pürét feljavíthatjuk úgy is, hogy párolt zöldségeket, sült hagymát, gombát keverünk hozzá, és köretként tálaljuk.

5. Sajtos gombócok

Keverjük össze reszelt sajttal a pürét, majd formázzunk belőle gombócokat, és süssük át a sütőben egy sütőpapírral bélelt tepsiben.

6. Használd sűrítésre

Gyakorlatilag bármilyen krémleveshez hozzáadhatod a tejszín mellé sűrítő anyagként, így kiválthatod a lisztes habarást.

7. Bucinudli, szilvás gombóc, krumplis pogácsák, kenyerek

A klasszikus krumplis tésztával készült ételekhez is hozzákeverheted a megmaradt pürét.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Soha többé piszok! – Így lesz tisztább a kerti munka a körmöd számára is!

A kertben való kapirgálás, ásás, ültetés, gyomlálás sokaknak a relax és a kikapcsolódás egyik fajtája, mind fizikai, mind szellemi értelemben. Egyrészt megmozgat, az egész napos üldögélés, álldogálás után jól esik guggolni, hajolni, jönni, menni. Másrészt a madárcsicsergés, a szellő susogása, a tudat, hogy amit most teszünk, abból néhány hét, hónap alatt milyen finomságok születnek majd, a lelkünket is simogatja.

Könnyű narancskrémleves, melegen vagy hidegen

Ha a narancsra gondolunk, akkor az első szó, ami eszünkbe juthat, az a C-vitamin. Azonban ez a pompás gyümölcs sokkal többet is kínál számunkra az immunrendszert erőteljesen támogató C-vitamin-tartalomnál. Tartalmaz olyan anyagokat is, melyek megelőzhetik vagy késleltethetik a krónikus betegségeket – ilyenek a kálium és a foszfor. Fogyasztásával megakadályozható a kiszáradás, elősegíti az emésztést, segít a méregtelenítésben, szabályozza a vércukorszintet, csökkenti a hasi zsírt. Érdemes a sokak által kedvelt és bevett reggeli rituálévá formálódott narancsléfogyasztás mellé beékelni néhány új receptet is. Például egy finom narancskrémlevest.

3+1 visszautasíthatatlan és egyszerű szendvicskrém reggelire és/vagy uzsonnára

A reggeli gyors készülődés közepette, valamint munkából hazaérkezve ugyancsak jól eshetnek a pofonegyszerűen elkészíthető szendvicsek. Ezekhez a hétköznapi harapnivalókként és vendégváró falatokként ugyancsak helytálló mindenki-kedvence szendókhoz kínálunk most néhány otthon elkészíthető krémet.