Még egy utolsó recept, a medvehagyma-szezon vége előtt
Talán még akad a piacon vagy a Bakonyban, vagy a fagyasztónkban egy kis medvehagyma, amiből nagyon finom fűszeres vajat készíthetünk reggelire, vacsorára vagy akár húsokhoz, tésztákhoz ízesítésnek! Ínycsiklandó az illata és az íze is!
Medvehagymás fűszervaj
Hogyan használjuk fel a maradék medvehagymánkat, ha már egy kicsit szottyosabb, esetleg a fagyasztóban volt? Készítsük el belőle például ezt a medvehagymás fűszervajat! Hozzávalók:
2,5 dkg medvehagyma 1 ek olívaolaj 1 tk citromlé 10 dkg vaj só (ízlés szerint)
A medvehagymát vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá az olívaolajat, a citromlevet, ízlés szerint sót, és botmixerrel pépesítsük.
Ezután adjuk hozzá a puha vajat, és keverőkanállal alaposan keverjük össze, hogy jó krémes legyen, majd tálalásig tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.
Az elkészült medvehagymás vajat fogyaszthatjuk kenyérre kenve, retekkel, paradicsommal, paprikával. Ízlés szerint ezzel a fűszervajjal megtölthetjük pl. a csirkemellet sütés előtt, mert úgy is nagyon finom, de sütés után, tálaláskor is eloszlathatunk rajta egy keveset. Feldobja az alufóliában sült halakat is! Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu