2018.08.21. 15:36:53 7718 214

Még sosem volt ilyen könnyű a tűzgyújtás, elő a saját készítésű tűzgyújtókkal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A takarékosság tényleg bevezethető a mindennapi élet bármely területére: otthon fellelhető maradékokból és kidobásra ítélt alapanyagokból saját magunk készíthetünk tűzgyújtáshoz használható kis segédeszközt.

Tűzgyújtás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tűzgyújtás

Őszi kirándulás során a nyirkos erdőben, kései grillsütéshez vagy akár a kandallótűz felélesztésekor is hasznos lehet, ha betárazol a DIY-tűzgyújtókból.

A végtelenül egyszerű művelet nem egészen 15 perc alatt kivitelezhető!

Amire szükséged lesz:

  1. tojástartó kartonból
  2. ceruzacsonkok és/vagy fűrészpor
  3. gyertyaviasz

Hogyan készül?

Gyűjts hozzá össze néhány kartonból készült tojástartót, s vágd le a tetejüket. A tartó kis mélyedéseinek aljába helyezz kis darab ceruzacsonkot vagy kevés fűrészport.

Keress elő régi gyertyákat és olvaszd fel azt, hogy a viasz folyékony halmazállapotúvá váljon.

Amikor felolvadt, önts bele a tojástartó minden egyes mélyedésébe annyit, amennyi lezárja a tartó tartalmát. Miután a gyertyaviasz visszaszilárdult, vágd el a tojástartót, hogy készenlétbe helyezhesd a tartónként 10 db gyújtódat.

Tipp:

A karton tojástartó helyett használható toalettpapír gurigája, és töltőanyagként vattapamacsot is vegyíthetünk az előbb ajánlott anyagokhoz.

Tűz gyújtásához tegyél az éghető anyag mellé néhányat a tűzgyújtóból és gyújtsd meg azokat. Miután a gyertyaviasz elolvad, a karton és a benne lévő anyagok segítenek lángra lobbantani a tüzet!

Forrás: thebalanceeveryday.com/how-to-make-lint-fire-starters-1388857

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.