2021.09.15. 12:15:00 7100 201

Megy a gőzös: Programajánló a mozdonyvezetők nemzetközi napjának alkalmából
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az Európai Mozdonyvezetők Napja hagyományosan szeptember 15-én kerül megünneplésre az Európai Mozdonyvezetők Szakszervezetének Szövetsége (ALE) határozatában foglaltak szerint. A szakma Európa-szerte rendez programokat és bálokat a jeles nap alkalmából, de a nagyközönség is talál vasúttal és vonatokkal kapcsolatos rendezvényeket szeptember második felében!

Gőzmozdony - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gőzmozdony

A kissé korosabbak számára még emlékezetes utazások voltak a gőzmozdony által vontatott kocsikban utazni. Noha a zakatolás folytonos, az utazás során látható táj már annál kevésbé egysíkú. A tömegközlekedés lehet, hogy a személy vonatok és InterCity-járatok menetrendjének bűvöletében (vagy bosszúságában) él, de nem érdemes elfelejteni a kevésbé ismert élmény- és hegyi vasutak által kínált szórakozást sem.

Vasút és vonatok szeptemberben - Válogatott hazai programok

1. Országos kisvasút programok

(A teljesség igénye nélkül két helyszínt mutatunk most be.)
Ideje: 2021. szeptember 18.

Kisvasúti nap Gemencen

Szervező: Gemenci Erdei Vasút

A Pörbölyön található Ökoturisztikai Központban található állomásról menetrend szerint indulnak dízel vontatású vonatok hétvégén és ünnepnapokon. Ezek a szerelvények Lassi megállóhelyig, majd vissza, közlekednek, míg a Rezét gőzössel Malomtelelőig lehet utazni. A gőzös napi három alkalommal indul és a menetjegyen túl nosztalgia pótjegy is váltandó az úthoz.

Széchenyi Múzeumvasút programok 2021 - Nagycenk

A hétvégén két program is megrendezésre kerül: “Kisvasút nap Nagycenken” és “Gőzmozdonyos közlekedési napok” elnevezésű rendezvényeikre várják az érdeklődőket. A nosztalgiautazások résztvevői Kiscenk, a dízel vagy András, a gőzös által vontatott századfordulós hangulatú kocsik közül választhatnak.

2. Gyermekvasút programok, Budapest 2021

Szeptembertől Májusig a hétfői napok kivételével menetrend szerint indulnak vonatok Hűvösvölgy és Széchényihegy között. Az út a végállomások között kb. 45 perces.

3. Magyar Vasúttörténeti Park

A novemberig nyitva tartó park érdekessége, hogy a Nyugati pályaudvar és Esztergom között közlekedő személyvonattal is könnyen megközelíthető. Mintegy 70.000 m2 területen több mint száz vasúti járművet - közöttük az ország legrégebbi, működő gőzmozdonyát, az Árpád motorvonatot - tekinthetnek meg az ide látogatók.

4. Vasútmodell kiállítások

Történelmi modellvasút-kiállítás

Helyszín: Keszthely, Helikon Kastélymúzeum

  1. szeptember 29-ig tekinthető meg Európa egyik legnagyobb modellvasút kiállítása. A terepasztalok összesen csaknem 3 km hosszú sínhálózata eredeti tervek és légi fotók alapján készült el. A pályaudvarok is az eredeti épületek kicsinyített, korhű másolatai.

XVII. Nemzetközi vasútmodell kiállítás és mozdonyparádé

Helyszín: Békéscsaba Ideje: Szeptember 24-26.

Három egymáshoz közeli helyszínen tematikus programokkal várják az érdeklődőket: A vitrinmodellekkel és LEGO várossal kiegészített tárlatot kertivasút és kézihajtványozás is színesíti. A szombati napon pedig a mozdonyok kapnak kiemelt szerepet.

Forrás: www.szerkeszto.gportal.hu, www.programturizmus.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...