2016.10.14. 15:26:23 15685 336

Melegszendvicsek – a mentővacsora, amit bármikor bedobhatsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nagy melegszendvics guru vagyok, imádom elkészíteni és enni is a finomabbnál finomabb krémes szendvicseket, jó sok sajttal. A bolti krémeket azonban felejtsd el, adunk 3 nagyszerű melegszendvics ötletet, amitől még ínycsiklandóbb lesz ez a hétköznapi finomság!

Melegszendvics - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Melegszendvics

Mióta elektromos sütőnk van, azóta még nagyon lelkesedéssel gyártom a melegszendvicseket. Nekünk a következő beállítás vált be: csak felső sütés, 200 fok, alufólia a rácsra, amit viszonylag magasan helyezünk el a sütőben. Így gyorsan megpirul a sajt, a kenyér héja ropogós lesz, viszont belül puha marad! Figyelni kell, mert tényleg pikk-pakk elkészül. No, de íme néhány finom ötlet, mi is legyen a feltét, hiszen az ezerféle lehet. Az arányokat az ízlésedre bíznám, hiszen a család nagysága, étvágya és ízlésvilága nem egyforma. :)

1. Házi gombakrémes

A felszeletelt gombát ízlés szerint vékonyra szelt fokhagymával egy kis olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük egy csipet piros paprikával, s egy pici kakukkfűvel is ízesítjük. Amikor kellőképpen összeesett, s elfőtt a leve is, 20%-os tejföllel összerottyantjuk. Kenyerekre kenjük, megszórjuk sajttal, és mehet is a sütőbe.

2. Sajtkrémes tojásos

A tömlős sajtot összekeverjük 1 pohár tejföllel, sóval, borssal, összedarabolt főtt tojással, pici mustárral, snidlinggel és petrezselyem zöldjével. Vaj nélkül kenjük rá a kenyérre, hogy szépen beleivódjon. Sonkát és sajtot tehetünk a tetejére.

3. Olaszos melegszendvics

A kenyereket meglocsoljuk olívaolajjal, mozzarella sajtot szelünk rájuk és paradicsom karikákat helyezünk el rajtuk. Sózzuk, meghintjük oregánóval és megsütjük. A kevésbé vega verzióban szalámit is elhelyezhetünk rajta!

4. Házi húskrémes

Ehhez a legjobb, ha bármilyen maradék sült húst felhasználsz, amit szépen cafatokra szedsz, majd összekevered tejföllel, mustárral, sóval, borssal, pirospaprikával, apróra vágott hagymával, és darabokra vágott főtt tojással. Isteni lesz! A sajtot ne hagyd le a tetejéről!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Rizottó, a húsvét sztárja – Hogy tessék?

Az egyszerűbb néha tényleg nagyszerűbb! Minden évben vért izzadva próbáljuk lenyűgözni a családot egy ellenállhatatlan menüsorral az éppen aktuális ünnepen, hosszú munkaórákat áldozunk fel a legtökéletesebb fogás oltárán. Pedig van, hogy egy hétköznapi finomság lesz a tuti befutó. Mondjuk, a rizottó!

Egy falatnyi tavasz – illatos, szaftos, üdítően könnyed desszert

A répatorta sokak számára a húsvét egyik kihagyhatatlan süteménye, de ez a változat egészen új élményt ad azoknak is, akik eddig csak a klasszikus verziót ismerték. Szaftos, illatos, enyhén fűszeres, mégsem nehéz – és pont annyira édes, hogy bűntudat nélkül is élvezhető legyen.

Nem csóka, hanem csoda – Az articsóka gyógyító titkai

„Csókai csóka, vak varjúcska, Komor kőszál kőlakója…” – ki ne emlékezne Móra Ferenc játékos verssoraira? És ki ne hallaná meg fülében a „csóka” szó zenéjét, ha először találkozik az articsóka névvel? Mert valóban: első hallásra inkább tűnhet madárnak, mint zöldségnek. Azonban az articsóka – a maga tüskés, bogáncsszerű külseje mögött – valóságos táplálkozási és egészségügyi kincsestár. A fészkesvirágzatúak családjába tartozó növény nemcsak a tányérokra kívánkozik, hanem egyre gyakrabban bukkan fel természetgyógyászati ajánlásokban is. Nézzük, mit érdemes még tudnunk erről a különleges növényről.